Souhlasím ,tak je nejlepší,křen už nevaříme
¨před přidáním citronu byla omajda dobrá, moc mi do omáčky neseděl a tak příště určitě bez
Prosím vás, (připomínkuji původní recept na"Křenovou omáčku"), poraďte mi někdo, jestli bude stačit přilít jen kýbl vývaru. Nikde nemohu najít jaké mám přidat množství. Děkuji vám
Uplatňuji jednodušší, ale stejně dobrý postup na křenovou omáčku. Na dvě porce stačí: Mléko 0,4 l přivedu k varu. Ve 12% smetaně /jeden kelimek 215g/ rozmíchám mouku a zaleju do žhavého mléka. Za stálého míchání vařím na požadovanou hustotu. Přidám křen a dále nevařím. Ctronovou šťávu nebo ocet přidávám do omáčky vychldlé na konzumní teplotu.Ostatní ingredience cukr, sůl dle chuti.
Také dělám s uzeným masem a knedlíkem.Na talíři si ti otrlejší ještě omáčku posypou křenem :-)).
Já nevím,ale vy fakt převařujete křen?Tím se ničí chutˇa vitamíny.Jinak mandle jsou zajímavý a vyskoušínm to
Tak já ji dělám tak, že na másle nechám zesklovatět cibuli, pak zasypu moukou, zaliju mlékem, přidám nastrouhaný křen, osolím opepřím, trochu cukru, muškatový oříšek. Nechám povařit a nakonec propasíruju přes jemné sítko a hotovo
Jen bych ch těla dodat: ať prřidáváte do jákéhokoliv pokrmu zakysanou smetanu a nechcete ,aby se vám omáčka,polévka cokoliv srazilo, přidejte pol. lžíci základního pokrmu do zakysané smetany.
No a já dám vařit vodu se solí a pepřem, do vařící vmíchám šlehačku rozmíchanou s moukou - asi 2 vrchovaté lžíce, nechám zhoustnout za mírného vaření a přidám nastrouhaný křen, nechám asi 1 minutu vařit a je hotovo. Omáčka je dostatečně mastná, není třeba dělat zásmažku z másla. A k tomu uzené - to je jasné a dobré.
Tak jsem nepochopila komentář Andrey M.Dělá omáčku jinak,než autor,udělá jíšku,ale pak tam opět dá mouku s mlékem.Já když dělám zásmažku,tak už nedávám zátřepku-mouku s tekutinou,leda že by to bylo neplánovaně řídké.
Můj kuchař do ní dává mandličky.
vyborny recept dekuji
Já přidávám ještě nakonec hrstičku nasekaných mandlí, báječně se k omáčcce hodí...
Já dělám omáčku trochu jinak:z másla a mouky připravím světlou jíšku,nechám chvíli vařit,osolím a přidám mouku rozmíchanou v 3/4l mléka.Až omáčka zhoustne,vše rozmixuji a přidám na jemno nastrouhaný křen,popř.přisolím.Podávám s knedlíkem a vařeným uzeným.To je mňamka!