• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Křenová omáčka
Napište svůj komentář k receptu

Křenová omáčka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 35
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Křenová omáčka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • máslo
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 0,25
      l zakysaná smetana
    • citron
    • křen
    • sůl
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z masa a necháme vařit. Nakonec takto připravenou omáčku zjemníme kysanou smetanou, přidáme nadrobno nastrouhaný křen, ochutíme šťávou z citronu, přisladíme a osolíme podle chuti.
2
Podáváme s knedlíkem a vařeným hovězím masem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Křenová omáčka od babičky

Křenová omáčka od babičky

2x křenová omáčka se smetanou

2x křenová omáčka se smetanou

Jednoduchá křenová omáčka z mléka

Jednoduchá křenová omáčka z mléka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Slávka | 21. 9. 2015 16:50

    Souhlasím ,tak je nejlepší,křen už nevaříme

  • Dana | 24. 3. 2013 15:16

    ¨před přidáním citronu byla omajda dobrá, moc mi do omáčky neseděl a tak příště určitě bez

  • Ladia
    Ladia | 21. 10. 2011 12:29

    Zálivky a omáčky

  • Rudolf | 27. 9. 2011 09:21

    Prosím vás, (připomínkuji původní recept na"Křenovou omáčku"), poraďte mi někdo, jestli bude stačit přilít jen kýbl vývaru. Nikde nemohu najít jaké mám přidat množství. Děkuji vám

  • Ladislav | 15. 1. 2011 11:43

    Uplatňuji jednodušší, ale stejně dobrý postup na křenovou omáčku. Na dvě porce stačí: Mléko 0,4 l přivedu k varu. Ve 12% smetaně /jeden kelimek 215g/ rozmíchám mouku a zaleju do žhavého mléka. Za stálého míchání vařím na požadovanou hustotu. Přidám křen a dále nevařím. Ctronovou šťávu nebo ocet přidávám do omáčky vychldlé na konzumní teplotu.Ostatní ingredience cukr, sůl dle chuti.

  • recepty73
    recepty73 | 16. 10. 2010 21:38

    1*

  • recepty 73 | 20. 9. 2010 16:38

    Také dělám s uzeným masem a knedlíkem.Na talíři si ti otrlejší ještě omáčku posypou křenem :-)).

  • marie mateju | 15. 5. 2009 07:44

    Já nevím,ale vy fakt převařujete křen?Tím se ničí chutˇa vitamíny.Jinak mandle jsou zajímavý a vyskoušínm to

  • Bohdan Ivičič | 14. 5. 2009 23:27

    Tak já ji dělám tak, že na másle nechám zesklovatět cibuli, pak zasypu moukou, zaliju mlékem, přidám nastrouhaný křen, osolím opepřím, trochu cukru, muškatový oříšek. Nechám povařit a nakonec propasíruju přes jemné sítko a hotovo

  • Jana Chmelařová | 5. 7. 2007 15:16

    Jen bych ch těla dodat: ať prřidáváte do jákéhokoliv pokrmu zakysanou smetanu a nechcete ,aby se vám omáčka,polévka cokoliv srazilo, přidejte pol. lžíci základního pokrmu do zakysané smetany.

  • Pavla | 29. 10. 2006 10:53

    No a já dám vařit vodu se solí a pepřem, do vařící vmíchám šlehačku rozmíchanou s moukou - asi 2 vrchovaté lžíce, nechám zhoustnout za mírného vaření a přidám nastrouhaný křen, nechám asi 1 minutu vařit a je hotovo. Omáčka je dostatečně mastná, není třeba dělat zásmažku z másla. A k tomu uzené - to je jasné a dobré.

  • Šárka Tkáčová | 1. 9. 2006 08:53

    Tak jsem nepochopila komentář Andrey M.Dělá omáčku jinak,než autor,udělá jíšku,ale pak tam opět dá mouku s mlékem.Já když dělám zásmažku,tak už nedávám zátřepku-mouku s tekutinou,leda že by to bylo neplánovaně řídké.

  • Robin | 1. 9. 2006 00:39

    Můj kuchař do ní dává mandličky.

  • Michaela Jonasova | 11. 4. 2006 11:23

    vyborny recept dekuji

  • Anonym | 10. 12. 2005 11:08

    Já přidávám ještě nakonec hrstičku nasekaných mandlí, báječně se k omáčcce hodí...

  • Andrea M. | 27. 5. 2005 16:53

    Já dělám omáčku trochu jinak:z másla a mouky připravím světlou jíšku,nechám chvíli vařit,osolím a přidám mouku rozmíchanou v 3/4l mléka.Až omáčka zhoustne,vše rozmixuji a přidám na jemno nastrouhaný křen,popř.přisolím.Podávám s knedlíkem a vařeným uzeným.To je mňamka!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr Hladká mouka Křen Máslo Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová pomazánka

Bramborová pomazánka

Výborná ořechová bábovka

Výborná ořechová bábovka

Opékané pikantní bramborové plátky

Opékané pikantní bramborové plátky

Buchta s jablky a kysanou smetanou

Buchta s jablky a kysanou smetanou

Cuketový koláč II.

Cuketový koláč II.

Tatarák z uzeného lososa

Tatarák z uzeného lososa

Nejen kuřecí s kari a pórkem - minutka

Nejen kuřecí s kari a pórkem - minutka

Koka dortík - rychle a snadno

Koka dortík - rychle a snadno

Tzaziky

Tzaziky

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

91
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
71
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
66
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
62
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
40
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Křehký, výjimečně dobrý makový koláč
Křehký, výjimečně dobrý makový koláč
Křemešové řezy
Křemešové řezy
Křenová majonéza
Křenová majonéza
Křenová omáčka od babičky
Křenová omáčka od babičky
Křenová omáčka s jazykem
Křenová omáčka s jazykem
Křenová omáčka s řepou a masem
Křenová omáčka s řepou a masem
  • Recepty.cz
  • Křenová omáčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact