lžíce
posekané bylinky
dle chuti: petrželka, bazalka, libeček...
alobal
Postup přípravy receptu
1
Panenku očistíme, osušíme a osolíme ze všech stran. Plát alobalu uprostřed potřeme silnější vrstvou másla. Hořčici a bylinky smícháme a panenku stejnoměřně směsí potřeme. Panenku položíme na alobal s máslem a důkladně zabalíme, dáme pozor, aby se alobal neporušil (zabalíme klidně ještě jednou)!
2
Takto připravenou panenku necháme alespoň 12 hodin před tepelnou úpravou v chladu proležet. Před tepelnou úpravou vyndáme z chladna a necháme ohřát na pokojovou teplotu.
3
Dobře zabalenou panenku dáme péct na gril nebo do trouby. Během pečení opatrně otáčíme, pečeme cca 20 minut, po upečení necháme ještě 5 minut zabalenou, pak rozbalíme a krájíme na slabé plátky.
4
Podáváme s bramborovou nebo zeleninovou přílohou nebo čerstvým pečivem.