Z hladké mouky a másla připravte drobenku. Vmíchejte do ní ocet, žloutek a smetanu. Zpracujte v těsto a nechte ho 1 hodinu odležet. Poté vyválejte tenčí plát a vykrojte 1 cm široké proužky.
2
Namotejte je na cukrářské trubičky pomazané rozpuštěným máslem. Potřete těsto rozšlehaným vajíčkem. Pečte v předehřáté troubě při 170 °C lehce dozlatova, asi 10 až 12 minut.
3
Po upečení opatrně sundejte a nechte vychladnout. Bílou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a smíchejte s mascarpone. Nechte vychladit a poté plňte kremrolky.
4
TIP od Dašky: Mini kremrolky skládejte na jednu cukrářskou trubičku dvě vedle sebe s dostatečnou mezerou. Do krému můžete přidat třeba i ostružiny.