Žloutek, máslo a smetanu utřeme do hladka. Přidáme špetku soli a hladkou mouku. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme 1 hodinu odpočinout. Na pomoučněném vále vyválíme tenký plát. Rádýlkem nakrájíme tenké dlouhé proužky podle velikosti pečících trubiček. Proužky natočíme na trubičky, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v horké troubě. Po upečení trubičky vykroutíme a kremrole naplníme nutelovým krémem. Krém připravíme uvařením husté kaše z mouky a mléka. Do zchladlé kaše zašleháme máslo, cukr, žloutek, kakao a Nutellu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Znám
|13. 12. 2013 14:57
Tenhle recept znám a musím říct, že každý, kdo kremrolky ochutnal, chce recept. I ti, co normálně nejedí sladké. Každoročně dělám na Vánoce z trojité dávky a kdyby jich bylo ještě víc, tak by se všechny snědly. Absolutně nejluxusnější chuť krému. Žádný klasický máslák, je strašně jemný. A s tím těstem na kremrolky se pracuje jedna báseň, jsou raz dva hotové. V podstatě mě brzdí jen to, že mám stále málo trubiček. A ani není potřeba kremrolky potírat vajíčkem - nedělám to. A kupuju tu nejobyčejnější nugetu....