Studené nasekané máslo, prosátou mouku a sůl zpracujte v drobenku, do které přidejte vychlazenou smetanu ke šlehání a vše rychle zpracujte v hladké vláčné těsto. To zabalte do fólie a nechte v lednici 24 hodin odpočinout.
2
Studené těsto vyválejte na pomoučněném vále na čtverec o straně 30 cm a síle asi 3 mm a rádýlkem
nebo ostrým nožem ho rozkrájejte na stejné asi 3 cm široké proužky. Jednotlivé proužky natáčejte na plechová či nerezová tvořítka na trubičky. Začněte vždy od silnějšího konce a dbejte na to, aby se těsto částečně překrývalo. Z uvedeného množství ingrediencí připravíte cca 30 - 40 kremrolí.
Trubičky položte spojem dolů na plech vyložený papírem, potřete je rozšlehaným žloutkem a pečte v rozehřáté troubě pri 180 °C asi 25 až 30 minut nebo dozlatova. Ješte vlažné sejměte z tvořítek a nechte dobře vychladnout.
4
V míse částečně vyšlehejte bílky s citronovou štávou a špetkou soli. Pak mísu dejte do vodní lázně a za stálého šlehání a pomalého přidávání cukru vyšlehejte pevný pevný a úplně hladký sníh. Šlehejte dokud se krystalky cukru zcela nerozpustí. Hotovým sněhem naplňte cukrářský sáček s ozdobnou špičkou, kremrole jím z každé strany naplňte a nechte je na plechu zaschnout, aby sníh nelepil. Před podáváním kremrole pocukrujte.