Vychlazené listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenký plát. Ostrým nožem nakrájíme 3 cm široké a 15 cm dlouhé pruhy a natočíme je na kremrolové trubičky - začínáme od užšího konce trubiček, kde těsto přitiskneme. Okraje pruhů se mají mírně překrývat. Pak kremrole potřeme rozšlehanými vejci, složíme je na vodou vypláchnutý plech a pečeme dozlatova v horké troubě.
2
Upečené kremrole sesuneme na plochý talíř tak, že každou formičku postavíme užším koncem dolů a shora poklepeme. Vychladlé plníme ušlehanou smetanou a posypeme cukrem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
míša
|25. 11. 2014 18:24
a jak dlouho je pečete
míša
|25. 11. 2014 18:22
ty trubicky necim mazete aby se lip sklepavali nebo je nechate suche
Anetka
|23. 3. 2014 14:25
ja tez <3 i lkove you :D
Sir Frndokládoslav :P
|23. 3. 2014 14:24
lidicky ten recept je nice :D delal sem ho a je dobry jen sem nevedel na kolik stupnu to pict ale nejak jssem to zvladnul ;-) <:-)
lenik
|24. 10. 2013 11:58
listové těsto je supr a jde to rychle, ale s bílkovou pěnou jsou stejně nejleší
lenik
|24. 10. 2013 11:57
je, v teple zkysne
Daniela
|8. 7. 2013 10:36
250 g
Svatava
|11. 6. 2013 20:52
pisu ze zahranici, co to je jedno maslo? Jaky to je obsah?
Jindra
|18. 6. 2012 22:21
Děvčata, vyzkoušejte kremrole z domácího těsta:
35 dkg hladké mouky
1 máslo
1 smetanu ke šlehání
Ty 3 přísady prodělat do vypracování těsta,udělat si váleček,zabalit do igelitu a dát přes noc do lednice,druhý den děláme kremrole,z této dávky máte 32- 35 kremrolí,možná že už to znáte a tak se omlouvám za recept,Jindra :-))
Bára
|14. 3. 2012 19:36
Zkoušela jsem kremrole z kupovaného těstaa ale absolutně se to nedá srovnat s domácím těstem,je to úplně o něčem jiném!!! Chybama se člověk učí!
pejsek a kočiča
|24. 1. 2012 12:31
plnila jsem i pomazánkou, ten pudink není třeba dát do ledničky?
Lenka
|6. 5. 2011 15:10
Na kolik stupňu kremrole pečete? Zajímá mě elektrika, ne horkovzduch. Děkuji
...stálejší?Třeba se ztužovačem šlehačky,ta pak ,,nesedne,, tak rychle ;-) .Pařížská šlehačka(viz.recept)je taky dobrá :-P a jelikož je vařená,vydrží déle ;-) .Na potření stačí bohatě jedno vejce...