Křupavé domácí listové těsto a nadýchaný bílkový krém. Nenechte si ujít recept na pravé kremrole od krok za krokem podle legendární prvorepublikové cukrárny Myšák.
Svižně zpracujte mouku, vejce, 125 g másla nakrájeného na kostičky a špetku soli. Přilijte 250 ml ledové vody a hněťte, dokud se těsto nespojí. Pak vyklopte na lehce pomoučněnou pracovní plochu a vypracujte hladké těsto.
2
Rozválejte ho na plát o velikosti 25 x 60 cm tak, aby byl všude stejně silný. Štětečkem odstraňte přebytečnou mouku. Těsto by mělo ležet delší stranou směrem k vám. Prostřední třetinu těsta pokryjte plátky z kostky másla. Přes máslo přeložte třetinu těsta zprava. Povrch pokryjte plátky másla z další kostky a přeložte přes něj zbylou třetinu prázdného těsta zleva. Převraťte těsto tak, aby strana, která spočívala na pracovní desce, nyní směřovala směrem vzhůru, hřbet musí být nalevo.
Těsto rozválejte opět na plát o velikosti 25 x 60 cm. Znovu těsto složte na třetiny stejně, jako jste to dělali v předchozím kroku. Otočte o 90 ° po směru hodinových ručiček a převraťte jako v předchozím kroku spodní stranou nahoru. Dejte ztuhnout, trvá to 2–3 hodiny.
4
Vychladlé listové těsto rozválejte na pomoučněné ploše na sílu 2 mm. Nakrájejte ho na proužky široké 3 cm a zešikma je natočte na plechové trubičky. Potřete rozšlehaným vejcem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C upečte dozlatova, asi 15 minut.
5
Připravte krém. Bílky s oběma cukry nahřejte ve vodní lázni na 60 °C a vyšlehejte pevný sníh. Krém dejte do cukrářského sáčku a naplňte trubičky. Před podáváním kremrole poprašte moučkovým cukrem.