• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kremrole podle cukrárny Myšák
Napište svůj komentář k receptu

Kremrole podle cukrárny Myšák

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 13
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kremrole podle cukrárny Myšák
Kremrole podle cukrárny Myšák
Kremrole podle cukrárny Myšák
Kremrole podle cukrárny Myšák
Kremrole podle cukrárny Myšák
Kremrole podle cukrárny Myšák
Kremrole podle cukrárny Myšák
5fotografií
Nahrát fotku
 

Křupavé domácí listové těsto a nadýchaný bílkový krém. Nenechte si ujít recept na pravé kremrole od krok za krokem podle legendární prvorepublikové cukrárny Myšák.

Suroviny

12 porce
  • listové těsto
    • 500
      g hladká mouka + na pomoučnění
    • 3
      ks vejce
    • 625
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 250
      ml studená voda ledová
    • 50
      ml smetana ke šlehání
    • 70
      ml voda
  • bílkový krém
    • 4
      ks bílek
    • 1
      lžička moučkový cukr
    • 450
      g cukr krupice
  • na dokončení
    • vejce na potření
    • moučkový cukr na poprášení

Postup přípravy receptu

1
Svižně zpracujte mouku, vejce, 125 g másla nakrájeného na kostičky a špetku soli. Přilijte 250 ml ledové vody a hněťte, dokud se těsto nespojí. Pak vyklopte na lehce pomoučněnou pracovní plochu a vypracujte hladké těsto.
2
Rozválejte ho na plát o velikosti 25 x 60 cm tak, aby byl všude stejně silný. Štětečkem odstraňte přebytečnou mouku. Těsto by mělo ležet delší stranou směrem k vám. Prostřední třetinu těsta pokryjte plátky z kostky másla. Přes máslo přeložte třetinu těsta zprava. Povrch pokryjte plátky másla z další kostky a přeložte přes něj zbylou třetinu prázdného těsta zleva. Převraťte těsto tak, aby strana, která spočívala na pracovní desce, nyní směřovala směrem vzhůru, hřbet musí být nalevo.

RADA: Domácí listové těsto: Jak ho připravit a na co si dát pozor?

3
Těsto rozválejte opět na plát o velikosti 25 x 60 cm. Znovu těsto složte na třetiny stejně, jako jste to dělali v předchozím kroku. Otočte o 90 ° po směru hodinových ručiček a převraťte jako v předchozím kroku spodní stranou nahoru. Dejte ztuhnout, trvá to 2–3 hodiny.
4
Vychladlé listové těsto rozválejte na pomoučněné ploše na sílu 2 mm. Nakrájejte ho na proužky široké 3 cm a zešikma je natočte na plechové trubičky. Potřete rozšlehaným vejcem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C upečte dozlatova, asi 15 minut.
5
Připravte krém. Bílky s oběma cukry nahřejte ve vodní lázni na 60 °C a vyšlehejte pevný sníh. Krém dejte do cukrářského sáčku a naplňte trubičky. Před podáváním kremrole poprašte moučkovým cukrem.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat sníh bez bílků

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kremrole paní Čermákové

Kremrole paní Čermákové

Veganské kremrole

Veganské kremrole

Kremrole se sněhem a citronovou šťávou

Kremrole se sněhem a citronovou šťávou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky FOOD
Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Smetana ke šlehání Studená voda Sůl Vejce Voda

Jak vyšlehat sníh bez bílků

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočková polévka s uzeným masem

Čočková polévka s uzeným masem

Bramborový chléb

Bramborový chléb

Ravioli s náplní

Ravioli s náplní

Kokosky jako z cukrárny

Kokosky jako z cukrárny

Fenyklová polévka

Fenyklová polévka

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Veganský indický sójový guláš

Veganský indický sójový guláš

Koláč s nemletým mákem, ovocem a drobenkou

Koláč s nemletým mákem, ovocem a…

Kančí guláš - staročeský

Kančí guláš - staročeský

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Jak vyšlehat sníh bez bílků

Poslední sledované recepty

60
Výborný dresing
Výborný dresing
54
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
53
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
48
Pasta / pesto z česnekových výhonků
Pasta / pesto z…
38
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Kremrole
Kremrole
Kremrole
Kremrole
Kremrole paní Čermákové
Kremrole paní Čermákové
Kremrole s vanilkovo-nugátovým krémem
Kremrole s vanilkovo-nugátovým krémem
Kremrole se sněhem a citronovou šťávou
Kremrole se sněhem a citronovou šťávou
Kremrole se šlehačkou
Kremrole se šlehačkou
  • Recepty.cz
  • Kremrole podle cukrárny Myšák
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact