Vodu, žloutek, ocet a sůl vyšlehejte a důkladně propracujte s moukou a tukem. Těsto nechte minimálně 2 hodiny odpočinout v ledničce, ideálně přes noc.
2
Rozdělte je na dva díly, z každého vyválejte obdélník přes celý vál a rádýlkem podle pravítka vykrajujte asi 3 cm pruhy (z jednoho dílu 15 pruhů) a lehce je namotejte na namazané trubičky. Potřete rozšlehaným vejcem a namočte je do strouhaných ořechů (případně drcených vloček).
3
Pečte v předehřáté troubě při 220 °C dozlatova, asi 15 minut. Do horké vody vsypte cukr a vařte. Po chvíli, až začne cukr malinko perlit, začněte šlehat při vysoké rychlosti bílky. Nastavte si budík na 13 minut. Po 5 minutách snižte rychlost a opatrně vlijte svařený cukr.
4
Přidejte vanilkový cukr a šlehejte, dokud nezazvoní budík. Výsledný krém by měl být tužší. Vychladlé kremrole plňte krémem a pocukrujte.