g
cukr krupice
160 g na cukrový rozvar a 90 g do bílků
68
ml
voda
4
ks
bílek
Postup přípravy receptu
1
Listové těsto rozválíme na pomoučené ploše na plát silný asi 3 mm a rádýlkem ho nakrájíme na proužky přibližně 2 cm široké. Jednotlivé proužky těsta natočíme na kovové trubičky, naskládáme je na plech s papírem na pečení a povrch trubiček potřeme rozšlehaným vejcem.
2
Kremrole pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova. Po upečení je ještě za tepla stáhneme z trubiček.
Než kremrole vychladnou, připravíme si bílkový krém. Z vody a 160 g cukru uvaříme cukrový rozvar o teplotě 113 - 116 °C. Současně vyšleháme bílky se zbylými 90 g cukru na tuhý sníh, do kterého ihned zašleháme horký cukrový rozvar, který přiléváme tenkým pramínkem za stálého šlehání. Snížíme rychlost robotu a při pomalých otáčkách krém došleháme, tím se vychladí a zhoustne.
4
Krém naplníme do cukrářského sáčku s hladkou zdobící trubičkou a nastříkáme ho do kremrolí. Nakonec je pocukrujeme a podáváme.