• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Krémový koláč s broskvemi
Napište svůj komentář k receptu

Krémový koláč s broskvemi

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krémový koláč s broskvemi
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 200
      g hladká mouka
    • 120
      g máslo
    • 3
      lžíce voda 2-3 lžíce studené
  • Náplň
    • 5
      ks broskve větší
    • 150
      ml smetana
    • 2
      ks žloutek
    • 200
      g cukr
    • 30
      g hladká mouka
  • Drobenka
    • 60
      g máslo
    • 75
      g hladká mouka
    • 60
      g cukr
    • 0,50
      lžička skořice

Postup přípravy receptu

1
Suroviny zpracujeme v hladké těsto, které vytvarujeme do kulaté koláčové formy. Na těsto vyrovnáme plátky broskví. V misce utřeme smetanu, žloutky, cukr a mouku a touto směsí přelijeme broskve. Koláč pečeme asi třicet minut. Mezitím připravíme drobenku a nasypeme ji na koláč. Dopékáme asi 15 minut.
2
Jde o výborný vláčný koláč, který i krásně vypadá. Neobvyklá kombinace broskví a skořice je opravdu fantastická.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovocný krémový koláč

Ovocný krémový koláč

Krémový salát z brokolice, rajčat a vojtěšky

Krémový salát z brokolice, rajčat a…

Jahodový dort - krémový

Jahodový dort - krémový

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bára | 28. 7. 2016 16:08

    Pekla jsem dle receptu, sice se snědl, ale už nikdy víc!

  • Bára | 28. 7. 2016 16:08

    Pekla jsem dle receptu, sice se snědl, ale už nikdy víc!

  • Pokuston | 23. 8. 2013 17:06

    Zkousela jsem bez drobenky a ze zbylych bilku misto toho udelala navrch snih. Broskve jsem mela cerstve, oloupane za syrova, misto smetany slehacku. Ubrala jsem cukru a kolac je uzasny. Diky za recept.

  • Silvicek | 21. 8. 2013 22:23

    Koláč byl luxusní!!! Dávala jsem čerstvé broskve a paráda! Akorát místo smetany mi přítel koupil smetanu zakysanou - což si myslím, že je dobrá volba pro to, aby ta náplň nebyla tak tekutá:) Děkuji za tento recept:))))

  • Markéta | 13. 8. 2013 16:42

    Vynikající koláč. Dnes jsem ho pekla s menšími úpravami. Broskve jsem měla čerstvé, tak jsem je oloupala, rozmixovala a přimíchala do nich trošičku cukru a vanilkový pudink. Nalila jsem to na těsto a dala chvilku upéct, aby pudink stuhnul. Mezitím jsem si udělala náplň ze smetany dle receptu a nalila ji na první vrstvu. Dál už podle receptu. Právě ho ještě teplý ochutnávám :-) A je fantastický!

  • Pavlína Špeciánová | 7. 8. 2009 09:01

    Tak včera jsem tento zajímavý koláček upekla a přestože bylo na výběr ze tří druhů koláčů,tento byl nejvíce opěvovaný.Nazvala bych ho koláč Překvapení.Protože jen jsem začala dělat těsto,tak jsem se lekla kde je nějaké vejce,sůl,cukr.A hned jsem byla v podezření,že mi nvyjde tak jak má.No nevydržela jsem to a trochu cukru do těsta přidala.Do krému pak ubrala.Byl výborný jen mi taktéž úplně dokonale nedržel,ale je pravda,že jsem ho krájela ještě teplý.Možná by stačilo do krému přidat Maizenu nebo o trošku víc mouky.Možná to bylo nedokonale odkapanými kompotovanými broskvemi....těžko říct kde udělali soudruzi z NDR chybu,ale byl skvělej i tak.Určitě zopakuji a hodnotím za 1.Dejte vědět kdo jste pekl z čerstvými broskvemi,jestli je spaříte a oloupete a hlavně jestli jsou pak po upečení měkké.Díky

  • Jan Gerhart | 10. 2. 2008 09:19

    Koláč byl geniální - pravda trochu sladčí, ale to se dá upravit ubráním cukru ze smetany a menším množstvím drobenky.Překvapivé je jak jednoduché těsto ze dvou surovin udělá moc dobrý základ alá listové těsto. Já se nejdřív lekl, aby to nebylo špatně - žádný cukr, vejce, níc...Jako variaci bych tam pak viděl hrušky či jablka.

  • Adéla Boučková | 17. 6. 2007 23:07

    No, mně vyšel "výborný vláčný koláč". Cukru jsem do smetany s vajíčky dala míň a rozhodně není ani přeslazený ani těstovo těstový. Jo a taky jsem neměla dost smetany, tak jsem to řízla půl na půl s kysanou smetanou a téměř vždy dávám část mouky špaldové. Ale jsem přesvědčena, že i kdybych zmíněné změny neprovedla, koláč by byl moc dobrý.Jen se mi zdá, že není úplně jasně uvedeno kdy drobenku přidat - já ji přidala po zmíněné půlhodině.

  • Anonym | 6. 3. 2006 09:37

    Tak nevim, kde jsem udelala chybu, ale v zadnem pripade mi nevysel "vyborny vlacny kolac". Je to neco neuveritelne preslazene testovotestove.

  • Jana Koz. | 26. 10. 2005 11:01

    Broskve můžete použít i kompotované, jen doporučuji nechat dobře okapat, aby zbytečně nenmáčely těsto. Z jiného ovoce doporučuji ještě zraléhrušky nebo meruňky, ale fantazii se meze nekladou. Je ale lepší, aby to byly sladší druhy...

  • Airan Novakova | 25. 10. 2005 12:58

    Verim, ze ten kolac bude vyborny, uz je v oblibenich:-))

  • mK | 25. 10. 2005 12:45

    Chtela bych kolac zkusit a tak se ptam musi byt ty broskve cerstve nebo mohou byt i z kompotu?Da se pouzit i jine ovoce?Diky za odpoved.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskve Cukr Hladká mouka Máslo Skořice Smetana Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené těstoviny s kuřecím masem a s brokolicí

Zapečené těstoviny s kuřecím masem a…

Kuřecí prsíčka v tatarce

Kuřecí prsíčka v tatarce

Krémová polévka z topinambur

Krémová polévka z topinambur

Kapr pečený s bylinkami na másle

Kapr pečený s bylinkami na másle

Pikantní škvarková pomazánka

Pikantní škvarková pomazánka

Srdce na smetaně

Srdce na smetaně

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Nakládaný pivní Hermelín

Nakládaný pivní Hermelín

Boloňské tousty

Boloňské tousty

Doporučujeme

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

50
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…
45
Krůtí špízy yakitori
Krůtí špízy yakitori
42
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
38
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem
Rybízový mřížkový koláč…
36
Mexická kuřecí polévka
Mexická kuřecí polévka

Zajímavé články

Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
AHA.cz Zklamání Patricie Pagáčové? Místo princezny jen služka

Zklamání Patricie Pagáčové? Místo princezny jen služka

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Ženy.cz 5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

Blesk.cz Heidi Janků (62) na akci Anděl mezi zdravotníky: Bojuji s nemocí střev!

Heidi Janků (62) na akci Anděl mezi zdravotníky: Bojuji s nemocí střev!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy 5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

  • Recepty.cz
  • Krémový koláč s broskvemi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact