• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Krémový koláč s broskvemi
Napište svůj komentář k receptu

Krémový koláč s broskvemi

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krémový koláč s broskvemi
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 200
      g hladká mouka
    • 120
      g máslo
    • 3
      lžíce voda 2-3 lžíce studené
  • Náplň
    • 5
      ks broskve větší
    • 150
      ml smetana
    • 2
      ks žloutek
    • 200
      g cukr
    • 30
      g hladká mouka
  • Drobenka
    • 60
      g máslo
    • 75
      g hladká mouka
    • 60
      g cukr
    • 0,50
      lžička skořice

Postup přípravy receptu

1
Suroviny zpracujeme v hladké těsto, které vytvarujeme do kulaté koláčové formy. Na těsto vyrovnáme plátky broskví. V misce utřeme smetanu, žloutky, cukr a mouku a touto směsí přelijeme broskve. Koláč pečeme asi třicet minut. Mezitím připravíme drobenku a nasypeme ji na koláč. Dopékáme asi 15 minut.
2
Jde o výborný vláčný koláč, který i krásně vypadá. Neobvyklá kombinace broskví a skořice je opravdu fantastická.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovocný krémový koláč

Ovocný krémový koláč

Krémový salát z brokolice, rajčat a vojtěšky

Krémový salát z brokolice, rajčat a…

Jahodový dort - krémový

Jahodový dort - krémový

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bára | 28. 7. 2016 16:08

    Pekla jsem dle receptu, sice se snědl, ale už nikdy víc!

  • Bára | 28. 7. 2016 16:08

    Pekla jsem dle receptu, sice se snědl, ale už nikdy víc!

  • Pokuston | 23. 8. 2013 17:06

    Zkousela jsem bez drobenky a ze zbylych bilku misto toho udelala navrch snih. Broskve jsem mela cerstve, oloupane za syrova, misto smetany slehacku. Ubrala jsem cukru a kolac je uzasny. Diky za recept.

  • Silvicek | 21. 8. 2013 22:23

    Koláč byl luxusní!!! Dávala jsem čerstvé broskve a paráda! Akorát místo smetany mi přítel koupil smetanu zakysanou - což si myslím, že je dobrá volba pro to, aby ta náplň nebyla tak tekutá:) Děkuji za tento recept:))))

  • Markéta | 13. 8. 2013 16:42

    Vynikající koláč. Dnes jsem ho pekla s menšími úpravami. Broskve jsem měla čerstvé, tak jsem je oloupala, rozmixovala a přimíchala do nich trošičku cukru a vanilkový pudink. Nalila jsem to na těsto a dala chvilku upéct, aby pudink stuhnul. Mezitím jsem si udělala náplň ze smetany dle receptu a nalila ji na první vrstvu. Dál už podle receptu. Právě ho ještě teplý ochutnávám :-) A je fantastický!

  • Pavlína Špeciánová | 7. 8. 2009 09:01

    Tak včera jsem tento zajímavý koláček upekla a přestože bylo na výběr ze tří druhů koláčů,tento byl nejvíce opěvovaný.Nazvala bych ho koláč Překvapení.Protože jen jsem začala dělat těsto,tak jsem se lekla kde je nějaké vejce,sůl,cukr.A hned jsem byla v podezření,že mi nvyjde tak jak má.No nevydržela jsem to a trochu cukru do těsta přidala.Do krému pak ubrala.Byl výborný jen mi taktéž úplně dokonale nedržel,ale je pravda,že jsem ho krájela ještě teplý.Možná by stačilo do krému přidat Maizenu nebo o trošku víc mouky.Možná to bylo nedokonale odkapanými kompotovanými broskvemi....těžko říct kde udělali soudruzi z NDR chybu,ale byl skvělej i tak.Určitě zopakuji a hodnotím za 1.Dejte vědět kdo jste pekl z čerstvými broskvemi,jestli je spaříte a oloupete a hlavně jestli jsou pak po upečení měkké.Díky

  • Jan Gerhart | 10. 2. 2008 09:19

    Koláč byl geniální - pravda trochu sladčí, ale to se dá upravit ubráním cukru ze smetany a menším množstvím drobenky.Překvapivé je jak jednoduché těsto ze dvou surovin udělá moc dobrý základ alá listové těsto. Já se nejdřív lekl, aby to nebylo špatně - žádný cukr, vejce, níc...Jako variaci bych tam pak viděl hrušky či jablka.

  • Adéla Boučková | 17. 6. 2007 23:07

    No, mně vyšel "výborný vláčný koláč". Cukru jsem do smetany s vajíčky dala míň a rozhodně není ani přeslazený ani těstovo těstový. Jo a taky jsem neměla dost smetany, tak jsem to řízla půl na půl s kysanou smetanou a téměř vždy dávám část mouky špaldové. Ale jsem přesvědčena, že i kdybych zmíněné změny neprovedla, koláč by byl moc dobrý.Jen se mi zdá, že není úplně jasně uvedeno kdy drobenku přidat - já ji přidala po zmíněné půlhodině.

  • Anonym | 6. 3. 2006 09:37

    Tak nevim, kde jsem udelala chybu, ale v zadnem pripade mi nevysel "vyborny vlacny kolac". Je to neco neuveritelne preslazene testovotestove.

  • Jana Koz. | 26. 10. 2005 11:01

    Broskve můžete použít i kompotované, jen doporučuji nechat dobře okapat, aby zbytečně nenmáčely těsto. Z jiného ovoce doporučuji ještě zraléhrušky nebo meruňky, ale fantazii se meze nekladou. Je ale lepší, aby to byly sladší druhy...

  • Airan Novakova | 25. 10. 2005 12:58

    Verim, ze ten kolac bude vyborny, uz je v oblibenich:-))

  • mK | 25. 10. 2005 12:45

    Chtela bych kolac zkusit a tak se ptam musi byt ty broskve cerstve nebo mohou byt i z kompotu?Da se pouzit i jine ovoce?Diky za odpoved.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskve Cukr Hladká mouka Máslo Skořice Smetana Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Fazolová polévka II.

Fazolová polévka II.

Šlehačkový beránek

Šlehačkový beránek

Houbový kuba II.

Houbový kuba II.

Nejlepší bramborová kaše od babičky

Nejlepší bramborová kaše od babičky

Velikonoční mazanec bez vajec

Velikonoční mazanec bez vajec

Mřížková tvarohová buchta

Mřížková tvarohová buchta

Utopenci IV.

Utopenci IV.

Jahelník mrkvový

Jahelník mrkvový

Špagety se špenátem a sýrem

Špagety se špenátem a sýrem

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

48
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
39
Jogurtový chléb
Jogurtový chléb
30
Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)
Cereální hruškový /…
13
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
13
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz 13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Krémový koláč s broskvemi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact