Korpus: žloutky vyšleháme s cukry do pěny, vmícháme vodu a olej, přisypeme a řádně promícháme s moukou a kypřidlem a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy, vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme cca 15 minut dozlatova. Vyzkoušíme špejlí, zda těsto nelepí a necháme zchladnout.
Krém: smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem do tuha. Poté zašleháme měkký tvaroh a moučkový cukr dle chuti. Do smetanového krému vmícháme na kousky pokrájené očištěné jahody. Hotový krém nandáme na zchladlý korpus, uhladíme do roviny a dozdobíme pokrájenými jahodami. Pokud chceme, můžeme ještě jahody přelít vlažným cukrářským želé, které necháme ztuhnout nebo jen dort po obvodu dozdobíme šlehačkou.
3
Hotový dort necháme v chladnu proležet alespoň dvě hodiny (nejlépe však přes noc), poté pokrájíme a podáváme.