• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krémový jahodový dort
Napište svůj komentář k receptu

Krémový jahodový dort

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 46
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krémový jahodový dort
Krémový jahodový dort
Krémový jahodový dort
Krémový jahodový dort
Krémový jahodový dort
Krémový jahodový dort
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • těsto:
    • 2
      ks vejce
    • 60
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 4
      lžíce vlažná voda
    • 2
      lžíce olej
    • 120
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
  • smetanový krém:
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 250
      g měkký tvaroh z vaničky
    • 300
      g jahody 250 -
    • vanilkový cukr
    • moučkový cukr dle vlastní chuti a sladkosti jahod
  • dohotovení:
    • 150
      g jahody cca
    • želé dortové na 250 ml tekutiny + cukr
    • šlehačka

Postup přípravy receptu

1
Korpus: žloutky vyšleháme s cukry do pěny, vmícháme vodu a olej, přisypeme a řádně promícháme s moukou a kypřidlem a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy, vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme cca 15 minut dozlatova. Vyzkoušíme špejlí, zda těsto nelepí a necháme zchladnout.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

2
Krém: smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem do tuha. Poté zašleháme měkký tvaroh a moučkový cukr dle chuti. Do smetanového krému vmícháme na kousky pokrájené očištěné jahody. Hotový krém nandáme na zchladlý korpus, uhladíme do roviny a dozdobíme pokrájenými jahodami. Pokud chceme, můžeme ještě jahody přelít vlažným cukrářským želé, které necháme ztuhnout nebo jen dort po obvodu dozdobíme šlehačkou.
3
Hotový dort necháme v chladnu proležet alespoň dvě hodiny (nejlépe však přes noc), poté pokrájíme a podáváme.

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodový dort s myškami

Jahodový dort s myškami

Jahodové dortíky

Jahodové dortíky

Nepečený jahodový dort

Nepečený jahodový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jahody Měkký tvaroh Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Šlehačka Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vejce Vlažná voda Želé dortové

Domácí krtkův dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečný štrůdl

Jablečný štrůdl

Bábovka z jogurtu

Bábovka z jogurtu

Anglické těstoviny se špenátem a sýrem

Anglické těstoviny se špenátem a sýrem

Broskvový želé řez

Broskvový želé řez

Adamovy kuličky (sekaná)

Adamovy kuličky (sekaná)

Jablkový koláč s čokoládovou polevou

Jablkový koláč s čokoládovou polevou

Kokosovo-tvarohová roláda

Kokosovo-tvarohová roláda

Kuřecí (králičí) maso pečené na žampionech

Kuřecí (králičí) maso pečené na…

Salát z rukoly s lososem

Salát z rukoly s lososem

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Domácí krtkův dort

Poslední sledované recepty

27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Plněné kynuté knedlíky
Plněné kynuté knedlíky
16
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
14
Tudelská zeleninová polévka
Tudelská zeleninová…
13
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Blesk.cz Dara o Nedvědovi zavěšeném do blondýny: Způsob, jak upustit páru!

Dara o Nedvědovi zavěšeném do blondýny: Způsob, jak upustit páru!

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Další doporučené recepty:

Krémové těstoviny se šunkou a hráškem
Krémové těstoviny se šunkou a hráškem
Krémové žampiony s těstovinami
Krémové žampiony s těstovinami
Krémový dušený špenát
Krémový dušený špenát
Krémový kokosový řez s ananasem
Krémový kokosový řez s ananasem
Krémový salát z brokolice, rajčat a vojtěšky
Krémový salát z brokolice, rajčat a…
Krémový špenát
Krémový špenát
  • Recepty.cz
  • Krémový jahodový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact