• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krémové rizoto s pečeným kuřecím masem a žampióny
Napište svůj komentář k receptu

Krémové rizoto s pečeným kuřecím masem a žampióny

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 25
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krémové rizoto s pečeným kuřecím masem a žampióny
Krémové rizoto s pečeným kuřecím masem a žampióny
Krémové rizoto s pečeným kuřecím masem a žampióny
Krémové rizoto s pečeným kuřecím masem a žampióny
Krémové rizoto s pečeným kuřecím masem a žampióny
Krémové rizoto s pečeným kuřecím masem a žampióny
Krémové rizoto s pečeným kuřecím masem a žampióny
5fotografií
Nahrát fotku
 

Zbylo vám vařené, pečené či grilované kuřecí maso od oběda? Využijte ho pro přípravu jednoduchého rizota, které chutná jak z italské restaurace.

Suroviny

4 porce
    • 50
      g máslo
    • 90
      g uzená slanina
    • 1
      ks cibule velká
    • 250
      g žampiony
    • 300
      g rýže na rizoto Arborio, Carnarolli, Vialone...
    • 150
      ml bílé víno - suché
    • 1,40
      l kuřecí vývar
    • 150
      g kuřecí maso vařené, pečené, grilované...
    • 50
      g strouhaný parmazán
    • 1
      svazek petrželka
    • parmazán na posypání

Postup přípravy receptu

1
Na velké pánvi rozehřejte máslo, přidejte nadrobno nakrájenou slaninu a smažte po dobu 5 minut při nízké až střední teplotě. Pak přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a nechte přibližně ještě 10 minut smažit dosklovata, dokud není cibule měkká. Vmíchejte na plátky nakrájené houby a za občasného míchání je nechte opékat asi 5 minut. Pak přidejte rýží, promíchejte a na mírném ohni nechte asi 2 minuty. Jakmile zrnka částečně zprůhlední, zalijte ji bílým vínem. To nechte téměř vyvařit.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Přilijte naběračku horkého kuřecího vývaru a začněte odměřovat 20 minut. Za stáleho míchání vývar nechte téměř vyvařit, část se absorbuje ro rýže, a znovu přilijte další dávku. takto postupujte dokud nezískáte krémovou texturu, jakou má například rýžový pudink.
3
Přimíchejte nasekané vařené či pečené kuře, krátce zahřejte a poté vypněte. Vmíchejte strouhaný parmazán a najemno nasekanou petrželku, přikryjte a nechte 5 minut odpočívat, aby se do rýže vstřebal i zbytek tekutiny. Podávejte posypané parmezánem.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak naporcovat celé kuře

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rizoto s masem

Rizoto s masem

Rizoto s kuřetem a liškami

Rizoto s kuřetem a liškami

Rizoto s citronem

Rizoto s citronem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Rizota
Smažení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Cibule Kuřecí maso Kuřecí vývar Máslo Parmazán Petrželka Rýže na rizoto Strouhaný parmazán Uzená slanina Žampiony

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Guláš od mámy

Guláš od mámy

Šunka v listovém těstě

Šunka v listovém těstě

Smetanovo-nivová brokolice

Smetanovo-nivová brokolice

Sekaná s kuskusem

Sekaná s kuskusem

Široké nudle se slaninou a zelím

Široké nudle se slaninou a zelím

Hlíva s hořčicí

Hlíva s hořčicí

Bylinková krkovice na houbách (václavkách)

Bylinková krkovice na houbách …

Naložená kuřecí křídla

Naložená kuřecí křídla

Fazolový salát

Fazolový salát

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

49
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
38
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
34
Česnečka z uzeného masa s quinoou
Česnečka z uzeného masa…
32
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Carmen Electra dostala dárek od Kim Kardashianové? Falešný piercing v bradavkách

Carmen Electra dostala dárek od Kim Kardashianové? Falešný piercing v bradavkách

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Krémové nadívané žampiony
Krémové nadívané žampiony
Krémové rizoto s čekankou a zrajícím sýrem
Krémové rizoto s čekankou a zrajícím…
Krémové rizoto s lososem
Krémové rizoto s lososem
Krémové řezy s jablky
Krémové řezy s jablky
Krémové těstoviny se šunkou a hráškem
Krémové těstoviny se šunkou a hráškem
Krémové žampiony s těstovinami
Krémové žampiony s těstovinami
  • Recepty.cz
  • Krémové rizoto s pečeným kuřecím masem a žampióny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact