Na velké pánvi rozehřejte máslo, přidejte nadrobno nakrájenou slaninu a smažte po dobu 5 minut při nízké až střední teplotě. Pak přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a nechte přibližně ještě 10 minut smažit dosklovata, dokud není cibule měkká. Vmíchejte na plátky nakrájené houby a za občasného míchání je nechte opékat asi 5 minut. Pak přidejte rýží, promíchejte a na mírném ohni nechte asi 2 minuty. Jakmile zrnka částečně zprůhlední, zalijte ji bílým vínem. To nechte téměř vyvařit.
Přilijte naběračku horkého kuřecího vývaru a začněte odměřovat 20 minut. Za stáleho míchání vývar nechte téměř vyvařit, část se absorbuje ro rýže, a znovu přilijte další dávku. takto postupujte dokud nezískáte krémovou texturu, jakou má například rýžový pudink.
3
Přimíchejte nasekané vařené či pečené kuře, krátce zahřejte a poté vypněte. Vmíchejte strouhaný parmazán a najemno nasekanou petrželku, přikryjte a nechte 5 minut odpočívat, aby se do rýže vstřebal i zbytek tekutiny. Podávejte posypané parmezánem.