• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Krémové rizoto s lososem
Napište svůj komentář k receptu

Krémové rizoto s lososem

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 28
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krémové rizoto s lososem
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 150
      g rýže cca, ryze Arborio nebo Carnaroli, muze byt i Parboiled
    • 1
      ks filé z lososa 1 nebo 1 a 1/2
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      ks šalotka
    • 50
      ml bílé víno
    • 500
      ml zeleninový vývar cca
    • panenský olivový olej
    • máslo
    • petrželka

Postup přípravy receptu

1
File opláchneme, případně odstraníme kůži a nakrájíme na malé kousky. Šalotku nakrájíme na jemno.
2
V hrnci rozehrřejeme trochu oleje, kousek másla a dáme orestovat šalotku a oloupaný celý česnek, který potom odstraníme. Poté přidáme kousky lososa, chvíli restujeme, přidáme rýži (rýži neoplachujeme) a vše za stálého míchání opražíme dokud rýže nezprůsvitní. Zalijeme vínem, necháme odpařit a přidáme malé množství vařícího vývaru. Zmírníme oheň, promícháme a vždy, když se vývar odpaří a rýže zhoustne, přidáme další vývar. Takto pokračujeme dokud rýže není dostatečně měkká a má krémovitou konzistenci. Osolíme, ale pokud máme slaný vývar, tak již nesolíme. Odstavíme z ohně, přidáme lžíci másla, petrželku, promícháme a necháme odstát pár minut. Ihned podáváme, ozdobíme trochou petrželky, můžeme opepřit.
3
Rýži neoplachujeme abychom neodstranili škrob, který nám přispěje ke konečné krémovitosti rizota. Čerstvého lososa můžeme nahradit i uzeným.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krémové hráškové rizoto

Krémové hráškové rizoto

Kremové fenyklové rizoto nejen pro děti

Kremové fenyklové rizoto nejen pro…

Krémové kapustové rizoto nejen pro děti

Krémové kapustové rizoto nejen pro…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Leia | 5. 4. 2017 12:38

    Nevím, jestli by nebylo lepší vařit rýži zvlášť a osmahnutého lososa tam pak zamíchat až do hotového. Takhle se tam ten losos bude vařit hrozně dlouho.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 21. 1. 2017 23:01

    Ano, chápete to dobře.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 21. 1. 2017 23:00

    Naprosto vynikající!

  • Richard | 2. 11. 2016 17:01

    Chápu dobře, že rýže se samostatně nevaří, nasype se do hrnce s osmahnutou šalotkou rovnou suchá, syrová?

  • mailis | 9. 4. 2016 11:48

    Vyzkoušeno, výborné - chutná i dceři,která rizoto nejí :-)

  • mailis | 20. 6. 2015 13:49

    Vyzkoušela a velmi dobré a rychlé.

  • HelenaPa | 17. 1. 2014 09:22

    Přidala jsem kousek pórku. Byla to vynikající večeře. Dávám velkou 1.

  • lenka.zima | 16. 10. 2013 12:02

    výborné

  • Lukáš | 6. 10. 2013 22:15

    Monstrózní, grandiozní... Super výsledek i jako začátečník. Napadlo mě příště tam dát krevety. :-)

  • Káťa | 24. 4. 2012 16:32

    super recept, je to opravdu úžasné jídlo:)

  • pippiva
    pippiva | 18. 2. 2012 11:41

    :-D To me tesi.

  • jirka | 17. 9. 2011 12:30

    fakt vyborny! jak nekde u kolosea v origos italsky restauraci. pouzil jsem uzenyho lososa, vubec neni treba solit a je to supr dobry a jednoduchy! dikes

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Maso & ryby & mořské plody Rizota Ryby Losos
Maso Pokrmy Z rýže Rybí Oběd Večeře Vaření Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Česnek Filé z lososa Máslo Panenský olivový olej Petrželka Rýže Šalotka Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Zapékané masíčko se sýry

Zapékané masíčko se sýry

Cheesecake III.

Cheesecake III.

Ledový salát s česnekovo-koprovou smetanou

Ledový salát s česnekovo-koprovou…

Prdelačka z jelítka - jíšková

Prdelačka z jelítka - jíšková

Cuketa v sýrové omáčce

Cuketa v sýrové omáčce

Bramborová (úková) omáčka

Bramborová (úková) omáčka

Jednoduché švestkové knedlíky - kynuté, bez vajec

Jednoduché švestkové knedlíky -…

Krémová omáčka s kuřecím masem a žampiony

Krémová omáčka s kuřecím masem a…

Doporučujeme

30 minut
Čočkový salát se sázeným vejcem

Čočkový salát se sázeným vejcem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

32
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
25
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
14
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
AHA.cz Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Prestižní galavečer LACMA Gala ovládly ženy 50+: Které to slušelo nejvíce?

Prestižní galavečer LACMA Gala ovládly ženy 50+: Které to slušelo nejvíce?

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Vděční William s Kate už bydlí a... Uspořádali párty pro dělníky!

Vděční William s Kate už bydlí a... Uspořádali párty pro dělníky!

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Další doporučené recepty:

Krémové lečo
Krémové lečo
Krémové nadívané žampiony
Krémové nadívané žampiony
Krémové rizoto s čekankou a zrajícím sýrem
Krémové rizoto s čekankou a zrajícím…
Krémové rizoto s pečeným kuřecím masem a žampióny
Krémové rizoto s pečeným kuřecím masem…
Krémové řezy s jablky
Krémové řezy s jablky
Krémové těstoviny se šunkou a hráškem
Krémové těstoviny se šunkou a hráškem
  • Recepty.cz
  • Krémové rizoto s lososem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact