• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Krémové rizoto s lososem
Napište svůj komentář k receptu

Krémové rizoto s lososem

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 28
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krémové rizoto s lososem
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 150
      g rýže cca, ryze Arborio nebo Carnaroli, muze byt i Parboiled
    • 1
      ks filé z lososa 1 nebo 1 a 1/2
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      ks šalotka
    • 50
      ml bílé víno
    • 500
      ml zeleninový vývar cca
    • panenský olivový olej
    • máslo
    • petrželka

Postup přípravy receptu

1
File opláchneme, případně odstraníme kůži a nakrájíme na malé kousky. Šalotku nakrájíme na jemno.
2
V hrnci rozehrřejeme trochu oleje, kousek másla a dáme orestovat šalotku a oloupaný celý česnek, který potom odstraníme. Poté přidáme kousky lososa, chvíli restujeme, přidáme rýži (rýži neoplachujeme) a vše za stálého míchání opražíme dokud rýže nezprůsvitní. Zalijeme vínem, necháme odpařit a přidáme malé množství vařícího vývaru. Zmírníme oheň, promícháme a vždy, když se vývar odpaří a rýže zhoustne, přidáme další vývar. Takto pokračujeme dokud rýže není dostatečně měkká a má krémovitou konzistenci. Osolíme, ale pokud máme slaný vývar, tak již nesolíme. Odstavíme z ohně, přidáme lžíci másla, petrželku, promícháme a necháme odstát pár minut. Ihned podáváme, ozdobíme trochou petrželky, můžeme opepřit.
3
Rýži neoplachujeme abychom neodstranili škrob, který nám přispěje ke konečné krémovitosti rizota. Čerstvého lososa můžeme nahradit i uzeným.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krémové hráškové rizoto

Krémové hráškové rizoto

Kremové fenyklové rizoto nejen pro děti

Kremové fenyklové rizoto nejen pro…

Krémové kapustové rizoto nejen pro děti

Krémové kapustové rizoto nejen pro…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Leia | 5. 4. 2017 12:38

    Nevím, jestli by nebylo lepší vařit rýži zvlášť a osmahnutého lososa tam pak zamíchat až do hotového. Takhle se tam ten losos bude vařit hrozně dlouho.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 21. 1. 2017 23:01

    Ano, chápete to dobře.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 21. 1. 2017 23:00

    Naprosto vynikající!

  • Richard | 2. 11. 2016 17:01

    Chápu dobře, že rýže se samostatně nevaří, nasype se do hrnce s osmahnutou šalotkou rovnou suchá, syrová?

  • mailis | 9. 4. 2016 11:48

    Vyzkoušeno, výborné - chutná i dceři,která rizoto nejí :-)

  • mailis | 20. 6. 2015 13:49

    Vyzkoušela a velmi dobré a rychlé.

  • HelenaPa | 17. 1. 2014 09:22

    Přidala jsem kousek pórku. Byla to vynikající večeře. Dávám velkou 1.

  • lenka.zima | 16. 10. 2013 12:02

    výborné

  • Lukáš | 6. 10. 2013 22:15

    Monstrózní, grandiozní... Super výsledek i jako začátečník. Napadlo mě příště tam dát krevety. :-)

  • Káťa | 24. 4. 2012 16:32

    super recept, je to opravdu úžasné jídlo:)

  • pippiva
    pippiva | 18. 2. 2012 11:41

    :-D To me tesi.

  • jirka | 17. 9. 2011 12:30

    fakt vyborny! jak nekde u kolosea v origos italsky restauraci. pouzil jsem uzenyho lososa, vubec neni treba solit a je to supr dobry a jednoduchy! dikes

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Maso & ryby & mořské plody Rizota Ryby Losos
Maso Pokrmy Z rýže Rybí Oběd Večeře Vaření Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Česnek Filé z lososa Máslo Panenský olivový olej Petrželka Rýže Šalotka Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jogurtové řezy

Jogurtové řezy

Strouhaný koláč

Strouhaný koláč

Fazolky po staročesku

Fazolky po staročesku

Domácí chléb s pivem

Domácí chléb s pivem

Slaný závin s plísňovým sýrem

Slaný závin s plísňovým sýrem

Lívance II.

Lívance II.

Pivní krkovička z pečícího sáčku

Pivní krkovička z pečícího sáčku

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve smetanové omáčce

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve…

Mrkvovo-banánové smoothie

Mrkvovo-banánové smoothie

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

40
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
38
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
33
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
33
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
31
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Influencerka Dominique Alagia šokovala: Potřebuju 100 tisíc měsíčně!

Influencerka Dominique Alagia šokovala: Potřebuju 100 tisíc měsíčně!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Další doporučené recepty:

Krémové lečo
Krémové lečo
Krémové nadívané žampiony
Krémové nadívané žampiony
Krémové rizoto s čekankou a zrajícím sýrem
Krémové rizoto s čekankou a zrajícím…
Krémové rizoto s pečeným kuřecím masem a žampióny
Krémové rizoto s pečeným kuřecím masem…
Krémové řezy s jablky
Krémové řezy s jablky
Krémové těstoviny se šunkou a hráškem
Krémové těstoviny se šunkou a hráškem
  • Recepty.cz
  • Krémové rizoto s lososem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact