• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krémové rizoto s čekankou a zrajícím sýrem
Napište svůj komentář k receptu

Krémové rizoto s čekankou a zrajícím sýrem

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krémové rizoto s čekankou a zrajícím sýrem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g rýže parboiled
    • 200
      g čekanka - červená cca
    • 2
      ks šalotka
    • 700
      ml zeleninový vývar cca
    • 100
      ml bílé víno
    • 200
      g měkký sýr zrajici, napr.: Romadur, Hermelin, Brie
    • máslo
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Čekanku omyjeme, odřežeme košťál a nakrájíme na tenké proužky, hrstku si ponecháme bokem na ozdobení porcí. Ze sýru odkrojíme okraje a nakrájíme na kostičky.
2
V hrnci necháme rozpustit kousek másla a lžíci oleje, přidáme na drobno nakrájené šalotky. Necháme zesklovatět, přidáme nepropláchnutou rýži a necháme ji osmahnout. Přilijeme víno, necháme odpařit a pak rýži zalijeme trochou vařícího vývaru, promícháme a za stálého míchání přidáváme po troškách horký vývar (vždy, když rýže zhoustne, přilijeme trochu vývaru). Zhruba po 10 minutách přidáme i nakrájenou čekanku, osolíme (pokud použijeme vývar z kostky tak nesolíme) a pokračujeme v mícháni a přilévání vývaru, dokud rýže není měkká a má krémovou konzistenci. Odstavíme z ohně, vmícháme sýr a lžíci másla, promícháme dokud se sýr nerozpustí. Necháme chvíli odpočinout a můžeme podávat. Porce zdobíme proužky syrové čekanky, případně můžeme ještě posypat strouhaným parmezánem.
3
Rizoto má specifickou, mírně nahořklou chuť čekanky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krémové hráškové rizoto

Krémové hráškové rizoto

Kremové fenyklové rizoto nejen pro děti

Kremové fenyklové rizoto nejen pro…

Krémové kapustové rizoto nejen pro děti

Krémové kapustové rizoto nejen pro…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • KH | 19. 9. 2016 19:34

    Rizoto je opravdu hořké. Děti (i dospívající) jíst odmítly. Já bych si přidala víc sýra, jen manžel byl spokojený, prý mu opravdu chutnalo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Z rýže Ze zeleniny Bezmasá jídla Oběd Večeře Vaření Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Čekanka - červená Máslo Měkký sýr Olivový olej Rýže Parboiled Šalotka Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ravioli

Ravioli

Tvarohový koláč s ovocem III.

Tvarohový koláč s ovocem III.

Lasagne s rajčaty

Lasagne s rajčaty

Majonézové koláče

Majonézové koláče

Fazolová polévka mňam

Fazolová polévka mňam

Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou omáčkou

Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou…

Bramborovo cuketová polévka - smetanová s koprem

Bramborovo cuketová polévka -…

Izraelský hummus

Izraelský hummus

Jehněčí kotlety na bylinkách

Jehněčí kotlety na bylinkách

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

25
Houbový guláš
Houbový guláš
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
15
Red velvet dort
Red velvet dort
15
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
AHA.cz Dcera Munzarové o pozůstalosti po Hlaváčové: A seš si jistá, babi?

Dcera Munzarové o pozůstalosti po Hlaváčové: A seš si jistá, babi?

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Ochrnutý manžel Jitky Molavcové Alfred Strejček (83): Ožil díky Paloučku!

Ochrnutý manžel Jitky Molavcové Alfred Strejček (83): Ožil díky Paloučku!

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Další doporučené recepty:

Krémové kapustové rizoto nejen pro děti
Krémové kapustové rizoto nejen pro děti
Krémové lečo
Krémové lečo
Krémové nadívané žampiony
Krémové nadívané žampiony
Krémové rizoto s lososem
Krémové rizoto s lososem
Krémové rizoto s pečeným kuřecím masem a žampióny
Krémové rizoto s pečeným kuřecím masem…
Krémové řezy s jablky
Krémové řezy s jablky
  • Recepty.cz
  • Krémové rizoto s čekankou a zrajícím sýrem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact