• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krémové rizoto s čekankou a zrajícím sýrem
Napište svůj komentář k receptu

Krémové rizoto s čekankou a zrajícím sýrem

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krémové rizoto s čekankou a zrajícím sýrem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g rýže parboiled
    • 200
      g čekanka - červená cca
    • 2
      ks šalotka
    • 700
      ml zeleninový vývar cca
    • 100
      ml bílé víno
    • 200
      g měkký sýr zrajici, napr.: Romadur, Hermelin, Brie
    • máslo
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Čekanku omyjeme, odřežeme košťál a nakrájíme na tenké proužky, hrstku si ponecháme bokem na ozdobení porcí. Ze sýru odkrojíme okraje a nakrájíme na kostičky.
2
V hrnci necháme rozpustit kousek másla a lžíci oleje, přidáme na drobno nakrájené šalotky. Necháme zesklovatět, přidáme nepropláchnutou rýži a necháme ji osmahnout. Přilijeme víno, necháme odpařit a pak rýži zalijeme trochou vařícího vývaru, promícháme a za stálého míchání přidáváme po troškách horký vývar (vždy, když rýže zhoustne, přilijeme trochu vývaru). Zhruba po 10 minutách přidáme i nakrájenou čekanku, osolíme (pokud použijeme vývar z kostky tak nesolíme) a pokračujeme v mícháni a přilévání vývaru, dokud rýže není měkká a má krémovou konzistenci. Odstavíme z ohně, vmícháme sýr a lžíci másla, promícháme dokud se sýr nerozpustí. Necháme chvíli odpočinout a můžeme podávat. Porce zdobíme proužky syrové čekanky, případně můžeme ještě posypat strouhaným parmezánem.
3
Rizoto má specifickou, mírně nahořklou chuť čekanky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krémové hráškové rizoto

Krémové hráškové rizoto

Kremové fenyklové rizoto nejen pro děti

Kremové fenyklové rizoto nejen pro…

Krémové kapustové rizoto nejen pro děti

Krémové kapustové rizoto nejen pro…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • KH | 19. 9. 2016 19:34

    Rizoto je opravdu hořké. Děti (i dospívající) jíst odmítly. Já bych si přidala víc sýra, jen manžel byl spokojený, prý mu opravdu chutnalo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Z rýže Ze zeleniny Bezmasá jídla Oběd Večeře Vaření Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Čekanka - červená Máslo Měkký sýr Olivový olej Rýže Parboiled Šalotka Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krupicové flameri

Krupicové flameri

Domácí široké nudle

Domácí široké nudle

Jehněčí plec pečená

Jehněčí plec pečená

Avokádový salát k večeři

Avokádový salát k večeři

Vločky k snídani

Vločky k snídani

Kuře pečené s rýží

Kuře pečené s rýží

Zavařenina z višní a ořechů s levandulí

Zavařenina z višní a ořechů s…

Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Gratinované brambory (nejen) s brokolicí

Gratinované brambory (nejen) s…

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

55
Čočková polévka ze zbylé čočky na kyselo
Čočková polévka ze zbylé…
45
Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou
Hruškový koláč s…
34
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
30
Mechový dort s mascarpone
Mechový dort s mascarpone
30
Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou
Papriky se šlehanou…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Další doporučené recepty:

Krémové kapustové rizoto nejen pro děti
Krémové kapustové rizoto nejen pro děti
Krémové lečo
Krémové lečo
Krémové nadívané žampiony
Krémové nadívané žampiony
Krémové rizoto s lososem
Krémové rizoto s lososem
Krémové rizoto s pečeným kuřecím masem a žampióny
Krémové rizoto s pečeným kuřecím masem…
Krémové řezy s jablky
Krémové řezy s jablky
  • Recepty.cz
  • Krémové rizoto s čekankou a zrajícím sýrem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact