• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krémové řezy s vaječným koňakem
Napište svůj komentář k receptu

Krémové řezy s vaječným koňakem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krémové řezy s vaječným koňakem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 5
      ks žloutek
    • 5
      lžíce cukr
    • 1
      lžíce voda horká
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 5
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      lžíce kakao
    • 5
      ks sníh z bílku
  • Krém č.1
    • 1
      l mléko
    • 2
      lžíce cukr
    • 2
      balíček vanilkový pudink
    • 200
      ml vaječný koňak
    • 1
      kostka máslo
  • Krém č.2
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 2
      balíček ztužovač šlehačky
    • 1
      kelímek zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Žloutky, cukr, vodu a olej šleháme do pěny. Poté přidáme mouku s práškem do pečiva, obarvíme těsto kakaem a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct. Upečené těsto se začne odchlipovat od okrajů plechu. Po upečení necháme těsto vychladnout.
2
Připravíme si krém č.1: v mléce,oslazeném dle vlastní chuti, uvaříme hustý pudink. Poté necháme trochu vychladnout a zamícháme do něj vaječný koňak, vhodíme jedno celé máslo a vyšleháme hladký krém. Navrstvíme na těsto a dáme na chvilku do lednice ztuhnout.
3
Krém č. 2: vyšleháme smetanu na šlehání s oběma ztužovači. Poté přimícháme opatrně zakysanou smetanu a osladíme dle chuti. Navrstvíme na pudinkový krém a můžeme posypat např. grankem. Plech vrátíme zpět do lednice a necháme úplně zatuhnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosový dort s vaječným koňakem

Kokosový dort s vaječným koňakem

Bábovka s vaječným koňakem

Bábovka s vaječným koňakem

Čokoládová bábovka s vaječným koňakem

Čokoládová bábovka s vaječným koňakem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kamila Tatíčková | 24. 5. 2010 10:20

    Minulý týden jsem dělala podobný. Pouze v krém č. 1 z 0,75l mléka s cukrem dle chuti a 3 van.pudinky +do ještě horkého 200 ml vaj. likéru (spadlo toho tam víc a nebylo to na škodu :-) ). Po zchladnutí zašlehat do předem ušlehaného 1 másla se 2 van. cukry. Horní vrstva - pařížská šlehačka - uvařit 2 šlehačky a 2 ledové kaštany, po odstavení přidat kousíček másla (uvařit den předem, druhý den vyšlehat). Ozdobit trochou vaj. likéru a čokol. polevou. Prý to chutnalo jako polárkový dort. Ráda zkusím i tuto variantu!

  • Olga Zehnalová | 20. 8. 2008 20:25

    Mirka, ďakujem ,že si reagovala na dotaz, určite tento zákusok v najbližšej dobe urobím, krém robievam tiež tým istým pôsobom- puding pridávam do vymiešaného masla, všetko v rovnakej teplote.

  • Miroslava Severová | 20. 8. 2008 09:51

    Jinak, krém mezi dvěma pláty listového těsta jsou myslím žloutkové řezy, tak, že upéci dva pláty z listového těsta a naplnit krémem - máslo,cukr,pudink a žloutky. Navrh na vrchní plát dělám citronovou polevu, ale nejdřívě potřu nějakou kyselou marmeládou a teprve navrch citr. poleva.

  • Miroslava Severová | 20. 8. 2008 09:44

    Olgo, myslím si že by tak zřídnout nemuselo, protože je tam 1/2 l mléka a dva pudinky. Jinak krémy šlehám tak, jak popisuje Oldřich - máslo a cukr a po částech prochladlý pudink. Vždy si pudink uvařím den předem a máslo vytáhnu z lednice taky den předem, aby oboje mělo stejnou teplotu.Pokud chci krém použít na zdobení dortů, uvařím pudink z vody - ne z mléka, pak je krém krásně tuhý a pevný.

  • Olga Zehnalová | 19. 8. 2008 18:00

    Tieto rezy vyzerajú veľmi lákavo, ešte som ich nerobila, len sa chcem spytať či nie je 200ml koňaku veľa do toho prvého krému, nebude to potom riedke?200ml je 2 dcl.

  • Oldřich Gargulák | 19. 8. 2008 14:53

    V cukrařině=Krémové řezy=Krémšnyt=máslový (šlehačkový) krém mezi dvěma pláty listového těsta. Rád bych tento cviboch otestoval, ale musím hodit kotvu; za poslední měsíc jsem díky Recepty.cz šel 2kg nahoru, místo dolů!!! Moc chutí. Nakyslá šlehačka, "ajerkrém",snad i Granko? No,dejte vědět.

  • Oldřich Gargulák | 19. 8. 2008 14:30

    V cukrařině Krémové řezy=Krémšnyt=mezi dvěma pláty listového těsta máslový krém (nanejvýš ještě tak šlehačkový). Rád bych tento cviboch otestoval, ale musím hodit kotvu-za poslední měsíc díky Recepty.cz 2kg nahoru a ne dolů! Dejte vědět, jaké to je, ale těch chutí co tam je. Ale když se to třeba bude ulizovat shora po vrstvách, proč ne?

  • Oldřich Gargulák | 19. 8. 2008 14:02

    U tukových krémů má být stejná teplota obou složek (chladit puding, než tavit máslo). Šlehá se máslo a puding se přidává po částech. Pokud se krém srazí, tak opatrně nahřát a znovu vyšlehat.

  • Oldřich Gargulák | 19. 8. 2008 14:01

    U tukových krémů má být stejná teplota obou složek (chladit puding, než tavit máslo). Šlehá se máslo a puding se přidává po částech. Pokud se krém srazí, tak opatrně nahřát a znovu vyšlehat.

  • Miroslava Severová | 19. 8. 2008 13:27

    I já přidala do oblíbených, ale budu muset mít odvahu to zkusit - jak teplý musí být ten uvařený pudink, aby se tam jen tak mohlo vhodit máslo, aby se rozpustilo a dalo se z toho ušlehat krém ? Při mé "šikovnosti" se mě to určitě srazí.

  • Jana Remková | 6. 8. 2008 13:07

    Hmmmm,opravdu to vypadá grandiózně.Budu to muset vyzkoušet,jen jsem zvědavá,jestli ty dvě hmoty na sobě ztuhnou tak,aby se to dalo krájet,nemám moc zkušeností se ztužovačem,tak uvidíme.Pak se vrátím k hodnocení,prozatím si recept dávám do oblíbených.

  • Jana Řezníčková | 6. 8. 2008 11:37

    Velice lákavé, je zapotřebí je vyzkoušet. Už je mám v oblíbených....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Kakao Máslo Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Smetana ke šlehání Sníh z bílku Vaječný koňak Vanilkový pudink Voda Zakysaná smetana Žloutek Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pierogi ‒ pirožky

Pierogi ‒ pirožky

Mlsná krůta

Mlsná krůta

Jednoduchá sýrovo-žampionová omáčka

Jednoduchá sýrovo-žampionová omáčka

Smažený vepřový řízek se sýrem

Smažený vepřový řízek se sýrem

Plněná vejce s kaviárem

Plněná vejce s kaviárem

Buchta z mléka

Buchta z mléka

Tuňáková pomazánka VI.

Tuňáková pomazánka VI.

Thajská kuřecí polévka

Thajská kuřecí polévka

Jehněčí kotlety na bylinkách

Jehněčí kotlety na bylinkách

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

Poslední sledované recepty

95
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…
74
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
39
Bramboračka s bylinkovými noky
Bramboračka s…
38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Houbová omáčka II.
Houbová omáčka II.

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Oktopus výrazně omlazuje: Přichází další Švehlík! Vzdálený příbuzný Aloise i Davida

Oktopus výrazně omlazuje: Přichází další Švehlík! Vzdálený příbuzný Aloise i Davida

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

  • Recepty.cz
  • Krémové řezy s vaječným koňakem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact