mleté maso
150-200g ochucené jako na karbanátky (dle vaší chuti)
1
ks
cibule
menší
2
stroužek
česnek
70
g
krémový sýr
1
ks
žloutek
100
ml
bílé víno
sůl
pepř drcený
3
lžíce
parmazán
nastrouhaný
Postup přípravy receptu
1
Pro tento recept se hodí použít směs mletého masa, kterou jste používali na karbanátky/sekanou (např. předchozí den). Já měla část zamraženou. Jde jen o usnadnění receptu...
2
Očistěte žampiony a zbavte je nožiček (ty nevyhazujte, ale nakrájejte nadrobno).
3
Mleté maso nechte na pánvi zhnědnout a dejte stranou. Cibulku nakrájejte nadrobno, dejte do stejné pánve a nechte 2 minutky zesklovatět. Pak ji podlijte vínem a nechte ho vypařit. Přidejte nasekané žampionové nožky a česnek. Osolte a opepřete. Smíchejte s masem a nechte vychladnout.
4
V misce smíchejte krémový sýr (nebo i Lučinu), žloutek a většinu parmazánu. Smíchejte s masovou směsí. Směsí naplňte dutinky žampionů tak, aby měli pěknou "kupičku".
5
Pečte na 170°C 20-25 minut. Těsně před dopečením posypte zbylým parmezánem. Podávejte s čerstvým pečivem.
6
Pokud vám směs zbyde (což se může stát, protože tu záleží na velikosti žampionů), udělejte kuličky a pečte stejně jako nadívané žampiony.