• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krémové lečo
Napište svůj komentář k receptu

Krémové lečo

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 7
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krémové lečo
Krémové lečo
Krémové lečo
Krémové lečo
Krémové lečo
Krémové lečo
4fotografie
Nahrát fotku
 

Krémové lečo je chalupářskou klasikou, která se musí rozvonět na kamnech minimálně jednou za léto. Připravte si variantu s vejci podle časopisu F.O.O.D., zamilujete si ji od prvního sousta.

Suroviny

4 porce
    • 6
      ks rajčata
    • 2
      ks cibule
    • 4
      ks paprika zelená
    • olej na smažení
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 4
      ks vejce
    • 1
      hrst pažitka nakrájená
    • sůl a pepř

Postup přípravy receptu

1
Rajčata dejte do mísy, zalijte vroucí vodou, do každého lehce píchněte nožem, aby se narušila slupka, a nechte asi 10 minut odstát. Poté rajčata slijte, oloupejte, zbavte dužniny a pokrájejte na kousky.
2
Cibuli nakrájejte na tenké klínky, papriky očistěte a pokrájejte na kousky velikosti sousta. Na pánvi rozehřejte asi lžíci oleje a začněte restovat cibuli a papriku na mírnějším ohni, asi 8 minut, zelenina by měla lehce změknout. Přidejte protlak a restujte asi 2 minuty, aby se rozvoněl. Teď vmíchejte rajčata a směs duste asi 5 minut, aby se zbavila přebytečné vody.

RADA: Krájení cibule

3
V misce vidličkou dobře rozmíchejte vejce, vlijte je k zelenině a pánev odstavte z ohně. Vejce pomalu vmíchejte do zeleninového základu, postačí jim teplo z horké zeleniny. Směs míchejte, dokud nebude krémová, kompaktní a vejce se nespojí se zeleninovým základem. Dochuťte solí a pepřem, ozdobte pažitkou.

RADA: Jak na vajíčka přilepená k obalu

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Klasické lečo

Klasické lečo

Lečo s rybou

Lečo s rybou

Zapečené lečo

Zapečené lečo

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: FOOD Vegetariánské a zdravé
Dušení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Olej Paprika Pažitka Rajčata Rajský protlak Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová pečeně se špenátem

Vepřová pečeně se špenátem

Kuřecí prsíčka á la Lada

Kuřecí prsíčka á la Lada

Boršč bez masa

Boršč bez masa

Babiččin štrůdl

Babiččin štrůdl

Křenová pomazánka k tyčinkám

Křenová pomazánka k tyčinkám

Bábovka "bleskovka"

Bábovka "bleskovka"

Lilkový tatarák

Lilkový tatarák

Kančí guláš - staročeský

Kančí guláš - staročeský

Špenátový kuskus

Špenátový kuskus

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

62
Rýže s pečeným masem
Rýže s pečeným masem
53
Grilovaný chřest s pečenými bramborami
Grilovaný chřest s…
21
Jednoduchá vařená poleva
Jednoduchá vařená poleva
19
Jablečná buchta
Jablečná buchta
17
Brokolice/květák v bramborovém těstě
Brokolice/květák v…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Krémové houbové rizoto
Krémové houbové rizoto
Krémové hráškové rizoto
Krémové hráškové rizoto
Krémové kapustové rizoto nejen pro děti
Krémové kapustové rizoto nejen pro děti
Krémové nadívané žampiony
Krémové nadívané žampiony
Krémové rizoto s čekankou a zrajícím sýrem
Krémové rizoto s čekankou a zrajícím…
Krémové rizoto s lososem
Krémové rizoto s lososem
  • Recepty.cz
  • Krémové lečo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact