• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krémové hráškové rizoto
Napište svůj komentář k receptu

Krémové hráškové rizoto

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krémové hráškové rizoto
Krémové hráškové rizoto
Krémové hráškové rizoto
Krémové hráškové rizoto
Krémové hráškové rizoto
Krémové hráškové rizoto
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 3
      lžíce slunečnicový olej
    • 25
      g máslo
    • sůl
    • rýže Riso Gallo Vialone Nano
    • pepř mletý
    • petrželka
    • 200
      g mražený hrášek Nevařený
    • 900
      ml zeleninový vývar
    • 100
      g chřest Mladý chřest

Postup přípravy receptu

1
Cibulku nakrájíme na jemno, a smažíme do "průhledna" na slunečnicovém oleji. Pozor, aby nezačala hnědnout! Přidáme propranou rýži a chvíli vše smažíme společně. Postupně začneme přidávat zeleninový vývar, a takto pokračujeme, až rýže změkne. Do hotové rýže přidáme hrášek, máslo a konečně část nastrouhaného sýru. Lehce povaříme.

RADA: Jak krájet cibuli? Podívejte se na video!

2
Vše důkladně promícháme, osolíme a podáváme s čerstvě mletým pepřem, zbytkem strouhaného sýra a čerstvě nasekanou petrželkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šafránové rizoto s cuketami

Šafránové rizoto s cuketami

Rizoto s dýní a hráškem

Rizoto s dýní a hráškem

Rizoto s citronem

Rizoto s citronem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dara | 8. 5. 2015 12:55

    Dobré, jednoduché ;-)

  • Di | 4. 12. 2006 16:47

    Kubine Matulo, do pravého italského rizota se nedává ani maso, ani zelenina. je to prostě ochucená rýže a parmazánem. To rizoto, které známe my, je již naše česká odnož!

  • Tereza Jarčušková | 4. 12. 2006 15:15

    Prečo aj mäso ? Existujú aj zeleninové rizotá:)))

  • Jaroslava Oumarová | 4. 12. 2006 15:13

    Kubine, na konci receptu je psáno:jedná se o jídlo...čistě bezmasé:-)) Rizoto s masem musíte hledat jinde...

  • Kubin Matula | 4. 12. 2006 14:27

    myslim si ze to je blbost!!!!!!!!! melo by tam byt taky maso ne?...a treba i kukurice

  • Kuchařka on-line | 13. 6. 2005 12:34

    Mohu, pokud na sebe uvedete e-mail.

  • Anonym | 13. 6. 2005 12:32

    Děkuji za připomínku a omlouvám se - pokud je to možné, prosím můžete jméno k receptu přidat? Moc děkuji a gratuluji k výborné webové stránce! Míša (Tuto zprávičku prosím není třeba uvádět, stačí jen dodat jméno pokud možno.)

  • Kuchařka on-line | 13. 6. 2005 12:30

    Pokud chcete být pod receptem uvedena jako autor, musíte při přidávání nového receptu zaškrtnout "Souhlasím s uveřejněním kontaktu na autora receptu (Jméno, Příjmení, e-mail) u zaslaného receptu."

  • Míša | 13. 6. 2005 12:16

    Dobrý den, já jsem autorkou (mé jméno tu bohužel není nikde zobrazeno), ale skutečně budete mile překvapeni, toto rizoto mi moc chválili i přátelé, kteří běžně vegetariánskou stravu zapuzují - opravdu jej vyzkoušejte, je snadné a opravdu moc chutné - a úžasné v létě, kdy chceme určitě jíst trochu "lehčeji"! Míša

  • jaja 13 | 11. 6. 2005 17:28

    Já myslím, že i chlapi by mohli občas něco bez masa. A tohle vypadá velmi dobře.

  • Alojs Ježek | 10. 6. 2005 19:21

    jo.... a kde je máso???

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Rizota
Zdravě i chutně Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chřest Cibule Máslo Mražený hrášek Pepř mletý Petrželka Rýže Slunečnicový olej Sůl Zeleninový vývar

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolicový koláč

Brokolicový koláč

Burisony v karamelu

Burisony v karamelu

Skvělá pasta na pizzu

Skvělá pasta na pizzu

Celerová pomazánka II.

Celerová pomazánka II.

Bábovka triviální olejová

Bábovka triviální olejová

Švestkové buchty

Švestkové buchty

Domácí pizza koláč

Domácí pizza koláč

Špagety alla puttanesca

Špagety alla puttanesca

Vepřová panenka s cibulí a jablky

Vepřová panenka s cibulí a jablky

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

44
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
38
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
32
Fazolová polévka se slaninou
Fazolová polévka se…
31
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
28
Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a bez lasagnových plátů
Těstoviny ala Lasagne…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 23.–24. 8. 2025: Koho čeká restart vztahu a kdo najde nový životní směr?

Horoskop na víkend 23.–24. 8. 2025: Koho čeká restart vztahu a kdo najde nový životní směr?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Fotograf Robert Vano (77) po operaci krkavice: Oslepl na jedno oko!

Fotograf Robert Vano (77) po operaci krkavice: Oslepl na jedno oko!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Kremové fenyklové rizoto nejen pro děti
Kremové fenyklové rizoto nejen pro děti
Krémové hořčičné kuře s rozmarýnem
Krémové hořčičné kuře s rozmarýnem
Krémové houbové rizoto
Krémové houbové rizoto
Krémové kapustové rizoto nejen pro děti
Krémové kapustové rizoto nejen pro děti
Krémové lečo
Krémové lečo
Krémové nadívané žampiony
Krémové nadívané žampiony
  • Recepty.cz
  • Krémové hráškové rizoto
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact