• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krémové hráškové rizoto
Napište svůj komentář k receptu

Krémové hráškové rizoto

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krémové hráškové rizoto
Krémové hráškové rizoto
Krémové hráškové rizoto
Krémové hráškové rizoto
Krémové hráškové rizoto
Krémové hráškové rizoto
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 3
      lžíce slunečnicový olej
    • 25
      g máslo
    • sůl
    • rýže Riso Gallo Vialone Nano
    • pepř mletý
    • petrželka
    • 200
      g mražený hrášek Nevařený
    • 900
      ml zeleninový vývar
    • 100
      g chřest Mladý chřest

Postup přípravy receptu

1
Cibulku nakrájíme na jemno, a smažíme do "průhledna" na slunečnicovém oleji. Pozor, aby nezačala hnědnout! Přidáme propranou rýži a chvíli vše smažíme společně. Postupně začneme přidávat zeleninový vývar, a takto pokračujeme, až rýže změkne. Do hotové rýže přidáme hrášek, máslo a konečně část nastrouhaného sýru. Lehce povaříme.

RADA: Jak krájet cibuli? Podívejte se na video!

2
Vše důkladně promícháme, osolíme a podáváme s čerstvě mletým pepřem, zbytkem strouhaného sýra a čerstvě nasekanou petrželkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šafránové rizoto s cuketami

Šafránové rizoto s cuketami

Rizoto s dýní a hráškem

Rizoto s dýní a hráškem

Rizoto s citronem

Rizoto s citronem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dara | 8. 5. 2015 12:55

    Dobré, jednoduché ;-)

  • Di | 4. 12. 2006 16:47

    Kubine Matulo, do pravého italského rizota se nedává ani maso, ani zelenina. je to prostě ochucená rýže a parmazánem. To rizoto, které známe my, je již naše česká odnož!

  • Tereza Jarčušková | 4. 12. 2006 15:15

    Prečo aj mäso ? Existujú aj zeleninové rizotá:)))

  • Jaroslava Oumarová | 4. 12. 2006 15:13

    Kubine, na konci receptu je psáno:jedná se o jídlo...čistě bezmasé:-)) Rizoto s masem musíte hledat jinde...

  • Kubin Matula | 4. 12. 2006 14:27

    myslim si ze to je blbost!!!!!!!!! melo by tam byt taky maso ne?...a treba i kukurice

  • Kuchařka on-line | 13. 6. 2005 12:34

    Mohu, pokud na sebe uvedete e-mail.

  • Anonym | 13. 6. 2005 12:32

    Děkuji za připomínku a omlouvám se - pokud je to možné, prosím můžete jméno k receptu přidat? Moc děkuji a gratuluji k výborné webové stránce! Míša (Tuto zprávičku prosím není třeba uvádět, stačí jen dodat jméno pokud možno.)

  • Kuchařka on-line | 13. 6. 2005 12:30

    Pokud chcete být pod receptem uvedena jako autor, musíte při přidávání nového receptu zaškrtnout "Souhlasím s uveřejněním kontaktu na autora receptu (Jméno, Příjmení, e-mail) u zaslaného receptu."

  • Míša | 13. 6. 2005 12:16

    Dobrý den, já jsem autorkou (mé jméno tu bohužel není nikde zobrazeno), ale skutečně budete mile překvapeni, toto rizoto mi moc chválili i přátelé, kteří běžně vegetariánskou stravu zapuzují - opravdu jej vyzkoušejte, je snadné a opravdu moc chutné - a úžasné v létě, kdy chceme určitě jíst trochu "lehčeji"! Míša

  • jaja 13 | 11. 6. 2005 17:28

    Já myslím, že i chlapi by mohli občas něco bez masa. A tohle vypadá velmi dobře.

  • Alojs Ježek | 10. 6. 2005 19:21

    jo.... a kde je máso???

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Rizota
Zdravě i chutně Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chřest Cibule Máslo Mražený hrášek Pepř mletý Petrželka Rýže Slunečnicový olej Sůl Zeleninový vývar

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hořčičná omáčka

Hořčičná omáčka

Quiche

Quiche

Tvarohovo-ananasové řezy

Tvarohovo-ananasové řezy

Losos s jogurtovou omáčkou a smetanové brambory

Losos s jogurtovou omáčkou a…

Česneková plec

Česneková plec

Pařížský dort Eli

Pařížský dort Eli

Dušená mrkev v mletém mase

Dušená mrkev v mletém mase

Uzený vývar

Uzený vývar

Zeleninové surimi tyčinky s rýží

Zeleninové surimi tyčinky s rýží

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

117
Zázvorový macerát - sirup pro dospělé
Zázvorový macerát -…
79
Horká čokoláda s lískovými oříšky
Horká čokoláda s…
68
Houbové aglio olio
Houbové aglio olio
50
Sladké pohlazení
Sladké pohlazení
21
Borůvkovo-meruňkové muffiny
Borůvkovo-meruňkové…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 20.–21. 9. 2025: Kdo zažije romantiku a kdo si užije rodinnou pohodu?

Horoskop na víkend 20.–21. 9. 2025: Kdo zažije romantiku a kdo si užije rodinnou pohodu?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Michaela Bakala Maláčová: Pohřbila tatínka!

Michaela Bakala Maláčová: Pohřbila tatínka!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Další doporučené recepty:

Kremové fenyklové rizoto nejen pro děti
Kremové fenyklové rizoto nejen pro děti
Krémové hořčičné kuře s rozmarýnem
Krémové hořčičné kuře s rozmarýnem
Krémové houbové rizoto
Krémové houbové rizoto
Krémové kapustové rizoto nejen pro děti
Krémové kapustové rizoto nejen pro děti
Krémové lečo
Krémové lečo
Krémové nadívané žampiony
Krémové nadívané žampiony
  • Recepty.cz
  • Krémové hráškové rizoto
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact