• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krémové hráškové rizoto
Napište svůj komentář k receptu

Krémové hráškové rizoto

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krémové hráškové rizoto
Krémové hráškové rizoto
Krémové hráškové rizoto
Krémové hráškové rizoto
Krémové hráškové rizoto
Krémové hráškové rizoto
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 3
      lžíce slunečnicový olej
    • 25
      g máslo
    • sůl
    • rýže Riso Gallo Vialone Nano
    • pepř mletý
    • petrželka
    • 200
      g mražený hrášek Nevařený
    • 900
      ml zeleninový vývar
    • 100
      g chřest Mladý chřest

Postup přípravy receptu

1
Cibulku nakrájíme na jemno, a smažíme do "průhledna" na slunečnicovém oleji. Pozor, aby nezačala hnědnout! Přidáme propranou rýži a chvíli vše smažíme společně. Postupně začneme přidávat zeleninový vývar, a takto pokračujeme, až rýže změkne. Do hotové rýže přidáme hrášek, máslo a konečně část nastrouhaného sýru. Lehce povaříme.

RADA: Jak krájet cibuli? Podívejte se na video!

2
Vše důkladně promícháme, osolíme a podáváme s čerstvě mletým pepřem, zbytkem strouhaného sýra a čerstvě nasekanou petrželkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šafránové rizoto s cuketami

Šafránové rizoto s cuketami

Rizoto s dýní a hráškem

Rizoto s dýní a hráškem

Rizoto s citronem

Rizoto s citronem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dara | 8. 5. 2015 12:55

    Dobré, jednoduché ;-)

  • Di | 4. 12. 2006 16:47

    Kubine Matulo, do pravého italského rizota se nedává ani maso, ani zelenina. je to prostě ochucená rýže a parmazánem. To rizoto, které známe my, je již naše česká odnož!

  • Tereza Jarčušková | 4. 12. 2006 15:15

    Prečo aj mäso ? Existujú aj zeleninové rizotá:)))

  • Jaroslava Oumarová | 4. 12. 2006 15:13

    Kubine, na konci receptu je psáno:jedná se o jídlo...čistě bezmasé:-)) Rizoto s masem musíte hledat jinde...

  • Kubin Matula | 4. 12. 2006 14:27

    myslim si ze to je blbost!!!!!!!!! melo by tam byt taky maso ne?...a treba i kukurice

  • Kuchařka on-line | 13. 6. 2005 12:34

    Mohu, pokud na sebe uvedete e-mail.

  • Anonym | 13. 6. 2005 12:32

    Děkuji za připomínku a omlouvám se - pokud je to možné, prosím můžete jméno k receptu přidat? Moc děkuji a gratuluji k výborné webové stránce! Míša (Tuto zprávičku prosím není třeba uvádět, stačí jen dodat jméno pokud možno.)

  • Kuchařka on-line | 13. 6. 2005 12:30

    Pokud chcete být pod receptem uvedena jako autor, musíte při přidávání nového receptu zaškrtnout "Souhlasím s uveřejněním kontaktu na autora receptu (Jméno, Příjmení, e-mail) u zaslaného receptu."

  • Míša | 13. 6. 2005 12:16

    Dobrý den, já jsem autorkou (mé jméno tu bohužel není nikde zobrazeno), ale skutečně budete mile překvapeni, toto rizoto mi moc chválili i přátelé, kteří běžně vegetariánskou stravu zapuzují - opravdu jej vyzkoušejte, je snadné a opravdu moc chutné - a úžasné v létě, kdy chceme určitě jíst trochu "lehčeji"! Míša

  • jaja 13 | 11. 6. 2005 17:28

    Já myslím, že i chlapi by mohli občas něco bez masa. A tohle vypadá velmi dobře.

  • Alojs Ježek | 10. 6. 2005 19:21

    jo.... a kde je máso???

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Rizota
Zdravě i chutně Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chřest Cibule Máslo Mražený hrášek Pepř mletý Petrželka Rýže Slunečnicový olej Sůl Zeleninový vývar

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí lazaně

Domácí lazaně

Kuřecí satay

Kuřecí satay

Šlehačkový koláč s jablky

Šlehačkový koláč s jablky

Gulášová polévka z předního hovězího masa

Gulášová polévka z předního hovězího…

Jablíčka v županu se žloutkovým krémem

Jablíčka v županu se žloutkovým krémem

Brownies - vláčné a kypré :-)

Brownies - vláčné a kypré :-)

Narozeninový dort s "marcipánem"

Narozeninový dort s "marcipánem"

Dušené mleté maso se žampióny

Dušené mleté maso se žampióny

Pikant salát

Pikant salát

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

226
Dýňová tortila
Dýňová tortila
188
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
175
Máslové řízky
Máslové řízky
31
Banánové placičky / palačinky
Banánové placičky /…
25
Domácí kečup
Domácí kečup

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Blesk.cz „Haló, pane mamut, jsme tady dobře?“ Zemanův zázrak Cesta do pravěku má 70 let

„Haló, pane mamut, jsme tady dobře?“ Zemanův zázrak Cesta do pravěku má 70 let

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Kremové fenyklové rizoto nejen pro děti
Kremové fenyklové rizoto nejen pro děti
Krémové hořčičné kuře s rozmarýnem
Krémové hořčičné kuře s rozmarýnem
Krémové houbové rizoto
Krémové houbové rizoto
Krémové kapustové rizoto nejen pro děti
Krémové kapustové rizoto nejen pro děti
Krémové lečo
Krémové lečo
Krémové nadívané žampiony
Krémové nadívané žampiony
  • Recepty.cz
  • Krémové hráškové rizoto
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact