Máte chuť na maso a přemýšlíte, jak je upravit? Zkuste hořčičné kuře ve smetaně, provoněné rozmarýnem. K podávání stačí čerstvá křupavá bageta a oběd je rázem na stole!
Maso omyjte, očistěte a osušte. Každé prso podélně rozřízněte na 2 plátky, osolte a opepřete z obou stran. Ve vyšší pánvi rozehřejte lžičku tuku a zprudka je orestujte tak, aby na povrchu vznikla zlatavá krusta, 3 až 4 minuty z každé strany.
Maso vyjměte z pánve, pak v ní rozehřejte další lžičku tuku a orestujte nadrobno nakrájenou šalotku. Po minutě přidejte najemno nasekaný česnek a až zesklovatí, přilijte víno a nechte jej zcela zredukovat, aby v pánvi zůstalo jen pár lžic hustší omáčky. Vmíchejte hořčici a chvíli restujte. Pak přidejte smetanu, med a 2 snítky rozmarýnu, zamíchejte a nechte omáčku 3–5 minut probublávat, dokud nezhoustne.
Rozmarýn odstraňte, omáčku rozmixujte a dochuťte solí a pepřem. Vložte do ní kuřecí prsa a krátce prohřejte. Jídlo dozdobte čerstvými bylinkami a hořčicí.