• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krémové hořčičné kuře s rozmarýnem
Napište svůj komentář k receptu

Krémové hořčičné kuře s rozmarýnem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 14
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krémové hořčičné kuře s rozmarýnem
Krémové hořčičné kuře s rozmarýnem
Krémové hořčičné kuře s rozmarýnem
Krémové hořčičné kuře s rozmarýnem
Krémové hořčičné kuře s rozmarýnem
Krémové hořčičné kuře s rozmarýnem
Krémové hořčičné kuře s rozmarýnem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Máte chuť na maso a přemýšlíte, jak je upravit? Zkuste hořčičné kuře ve smetaně, provoněné rozmarýnem. K podávání stačí čerstvá křupavá bageta a oběd je rázem na stole!

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks kuřecí prsa
    • 4
      lžička ghí přepuštěné máslo
    • 2
      ks šalotka
    • 1
      stroužek česnek
    • 200
      ml bílé víno - suché
    • 4
      lžička celozrnné hořčice plus na dozdobení
    • 400
      ml smetana 30%
    • 2
      lžička med
    • 4
      snítka rozmarýn plus na dozdobení
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Maso omyjte, očistěte a osušte. Každé prso podélně rozřízněte na 2 plátky, osolte a opepřete z obou stran. Ve vyšší pánvi rozehřejte lžičku tuku a zprudka je orestujte tak, aby na povrchu vznikla zlatavá krusta, 3 až 4 minuty z každé strany.

RADA: Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře: Vynikající přílohu proslavil film Slavnosti sněženek

2
Maso vyjměte z pánve, pak v ní rozehřejte další lžičku tuku a orestujte nadrobno nakrájenou šalotku. Po minutě přidejte najemno nasekaný česnek a až zesklovatí, přilijte víno a nechte jej zcela zredukovat, aby v pánvi zůstalo jen pár lžic hustší omáčky. Vmíchejte hořčici a chvíli restujte. Pak přidejte smetanu, med a 2 snítky rozmarýnu, zamíchejte a nechte omáčku 3–5 minut probublávat, dokud nezhoustne.

RADA: Jak nakrájet zelí?

3
Rozmarýn odstraňte, omáčku rozmixujte a dochuťte solí a pepřem. Vložte do ní kuřecí prsa a krátce prohřejte. Jídlo dozdobte čerstvými bylinkami a hořčicí.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo časopisu F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Citronová kuřecí prsa s rajčaty a olivami

Citronová kuřecí prsa s rajčaty a…

Kuřecí stehna v bílém víně

Kuřecí stehna v bílém víně

Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným hráškem

Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Oběd Pečení Dušení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Celozrnné hořčice Česnek Ghí Kuřecí prsa Med Pepř mletý Rozmarýn Šalotka Smetana Sůl

Jak udělat bešamel

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pekingské maso

Pekingské maso

Hlávkový salát s avokádem

Hlávkový salát s avokádem

Léčivý sirup z jitrocele

Léčivý sirup z jitrocele

Ohavečské košíčky

Ohavečské košíčky

Těstoviny s mascarpone a rakouským špekem

Těstoviny s mascarpone a rakouským…

Rajčatová polévka

Rajčatová polévka

Krémová zeleninová polévka

Krémová zeleninová polévka

Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný

Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný

"Braunýs"

"Braunýs"

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Jak udělat bešamel

Poslední sledované recepty

46
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
41
Celerový krém
Celerový krém
40
Vepřový guláš (nejen) s husími játry v chlebu
Vepřový guláš (nejen) s…
39
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
36
Ztracená vejce se šunkou
Ztracená vejce se šunkou

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Ostrovy romantiky na prodej: Hnízdečko zakázané lásky krále s milenkou za 85 milionů!

Ostrovy romantiky na prodej: Hnízdečko zakázané lásky krále s milenkou za 85 milionů!

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Krémová zeleninová polévka ala minestrone
Krémová zeleninová polévka ala…
Krémová žampionová polévka
Krémová žampionová polévka
Kremové fenyklové rizoto nejen pro děti
Kremové fenyklové rizoto nejen pro děti
Krémové houbové rizoto
Krémové houbové rizoto
Krémové hráškové rizoto
Krémové hráškové rizoto
Krémové kapustové rizoto nejen pro děti
Krémové kapustové rizoto nejen pro děti
  • Recepty.cz
  • Krémové hořčičné kuře s rozmarýnem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact