bylinky
čerstvé dle chuti- petrželka, tymián (nejsou nutné)
Postup přípravy receptu
1
Na másle s olejem si osmažíme do sklovata pokrájenou cibuli. K ní pak přidáme pokrájenou očištěnou zeleninu, kterou také osmažíme. Až nám zelenina začne vonět a chytat barvu od smažení, přilijeme vývar, osolíme, okořeníme, zaklopíme a vaříme do úplného změknutí. Poté vše rozmixujeme ponorným mixérem na hladký krém, který dle potřeby můžeme naředit do požadované hustoty. Polévku můžeme ještě dochutit solí či pepřem a podáváme.
2
Podáváme s opečenými máslovými krotony, kopečkem zakysané smetany, pavučinkou ze sladké smetany... kdo jak má rád.
3
Minestrone má nespočet různých a odlišných verzí. Používá se do ní zelenina převážně sezónní, hodně různých druhů a proto by i chuť měla být také silně zeleninová.
4
Tato verze je krémová, velmi variabilní a dá se podávat pro jemnější krémovou konzistenci i menším dětem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Marketa
|23. 1. 2017 13:47
Polevka byla vyborna. Mam stejne postrehy jako kucharka prede mnou. Minestrone mi chutna i s nakrajenou zeleninou, ale to nema rad pritel a krem mu chutnal a jeste si pridal.
andrea škardová
|24. 9. 2016 11:39
je to vynikající polévka. minestrone znám jn s celou zeleninou, kterou bych prckům nemohla ani dát, ale takhle nám chutnala všem a nejlíp jí ochutily rajčata s řapíkatým celerem. děkuji za recept
Lenka
|28. 8. 2016 22:50
Paráa kaorát jsem na koupila na http://www.portam.cz některé ingredience tak to hned vyzkoušímmm
Lenka
|28. 8. 2016 22:48
Paráa kaorát jsem na koupila na http://www.portam.cz některé ingredience tak to hned vyzkoušímmm