Hrnec vytřeme mastným papírovým ubrouskem (nebo kápnem kapku oleje) a zahříváme 3 minuty na středním stupni tepelného zdroje. Přidáme olej a nadrobno nakrájenou cibulku, kterou necháme pouze zesklovatět.
2
Na tento základ přidáme očištěnou, omytou a na drobné kousky nakrájenou zeleninu a kostičky syrových brambor, 1 kostku masoxu a tolik vody, aby zelenina a brambory byly lehce potopené. Na středním stupni tepelného zdroje vaříme do změknutí přikryté poklicí. To trvá asi 15 minut.
3
Měkkou zeleninu a brambory prolisujeme nebo ponorným mixérem rozmixujeme. Vzniklou kaši rozředíme vařícím mlékem do požadované hustoty. Dále již nevaříme. Je-li potřeba, dochutíme solí. Sypeme zelenou petrželkou.
4
PS. Možná to zní nechutně, když jsem to viděl poprvé, tak jsem si taky říkal, co to je, ale je to fakt výborná polévka!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
M_39
|21. 4. 2014 06:23
Kdybych si nevšimla níže uvedených komentářů týkajících se množství brambor, tak bych vůbec nereagovala, ale 300g vždycky bylo a doufám, že se na tom nic nezměnilo 0,3kg a nikoliv 30kg. To jen trochu matematiky k tomu vaření.
jojoj
|9. 5. 2013 22:53
Banalita to není, pro recept je to celkem důležité.