• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krémová zeleninová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Krémová zeleninová polévka

autor: Killer17
0.0
moje hodnoceni
2.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krémová zeleninová polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      plátek kapusta
    • 1
      ks cibule menší
    • 1
      ks pórek bílá část
    • 300
      g brambory syrové
    • 1
      plátek celer
    • 1
      ks kořen petržele
    • 0,50
      l mléko cca 0,5l horkého mléka
    • 1
      ks masox
    • 1
      lžička sůl podle chuti

Postup přípravy receptu

1
Hrnec vytřeme mastným papírovým ubrouskem (nebo kápnem kapku oleje) a zahříváme 3 minuty na středním stupni tepelného zdroje. Přidáme olej a nadrobno nakrájenou cibulku, kterou necháme pouze zesklovatět.
2
Na tento základ přidáme očištěnou, omytou a na drobné kousky nakrájenou zeleninu a kostičky syrových brambor, 1 kostku masoxu a tolik vody, aby zelenina a brambory byly lehce potopené. Na středním stupni tepelného zdroje vaříme do změknutí přikryté poklicí. To trvá asi 15 minut.
3
Měkkou zeleninu a brambory prolisujeme nebo ponorným mixérem rozmixujeme. Vzniklou kaši rozředíme vařícím mlékem do požadované hustoty. Dále již nevaříme. Je-li potřeba, dochutíme solí. Sypeme zelenou petrželkou.
4
PS. Možná to zní nechutně, když jsem to viděl poprvé, tak jsem si taky říkal, co to je, ale je to fakt výborná polévka!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krémová zeleninová polévka ala minestrone

Krémová zeleninová polévka ala…

Papriková krémová polévka

Papriková krémová polévka

Krémová brokolicová polévka s vejcem

Krémová brokolicová polévka s vejcem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • M_39 | 21. 4. 2014 06:23

    Kdybych si nevšimla níže uvedených komentářů týkajících se množství brambor, tak bych vůbec nereagovala, ale 300g vždycky bylo a doufám, že se na tom nic nezměnilo 0,3kg a nikoliv 30kg. To jen trochu matematiky k tomu vaření.

  • jojoj | 9. 5. 2013 22:53

    Banalita to není, pro recept je to celkem důležité.

  • Killer17 | 9. 5. 2013 11:40

    To 30kg je chyba a s plátkem kapusty to je banalita.Ale jinak polévka je skvělá tak tady nehudruj :) :-)

  • Z. | 14. 4. 2013 12:08

    30 kg brambor, plátek kapusty, strašné :'(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Celer Cibule Kapusta Kořen petržele Masox Mléko Olej Pórek Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové palačinky s čokoládou

Tvarohové palačinky s čokoládou

Salát z červené řepy s fazolemi

Salát z červené řepy s fazolemi

Šťáva z malin, jahod apod.

Šťáva z malin, jahod apod.

Tvarohový mřížkový koláč

Tvarohový mřížkový koláč

Guláš v papiňáku

Guláš v papiňáku

Jednoduchá rajská polévka

Jednoduchá rajská polévka

Kotlety s houbovou omáčkou

Kotlety s houbovou omáčkou

Polévané piškotové muffinky

Polévané piškotové muffinky

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

209
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
67
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
51
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
38
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
34
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami

Zajímavé články

Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
AHA.cz S králem je zle? Harry má kráčet po boku Williama za rakví jejich otce

S králem je zle? Harry má kráčet po boku Williama za rakví jejich otce

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 12.–13. 7. 2025: Kdo zažije dny plné dobrodružství a kdo zatouží po samotě?

Horoskop na víkend 12.–13. 7. 2025: Kdo zažije dny plné dobrodružství a kdo zatouží po samotě?

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Jiřího Krampola opět zradilo zdraví: Místo oslavy musel do špitálu!

Jiřího Krampola opět zradilo zdraví: Místo oslavy musel do špitálu!

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Krémová slepičí polévka
Krémová slepičí polévka
Krémová špenátová polévka se zázvorem
Krémová špenátová polévka se zázvorem
Krémová vajíčková pomazánka
Krémová vajíčková pomazánka
Krémová zeleninová polévka ala minestrone
Krémová zeleninová polévka ala…
Krémová žampionová polévka
Krémová žampionová polévka
Kremové fenyklové rizoto nejen pro děti
Kremové fenyklové rizoto nejen pro děti
  • Recepty.cz
  • Krémová zeleninová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact