Žampiony jsou jedny z nejoblíbenějších hub používaných v české kuchyni - můžeme je připravit na mnoho způsobů, třeba právě jako chutnou krémovou polévku. Nejenže zasytí, ale navíc je i zdravá - žampiony mají antioxidační účinky, podporují trávení a jsou zdrojem vitamínu B1 a B2.
taky nevidim na bujonu nic spatneho....pokud je domaci, je na rychlou polevku nejlepsi a spousta jidel se pripravuje s pomoci vyvaru, tak neni nic jednodussiho nez si domaci bujon s michat s horkou vodou <:-)
jsem na bujonu závislý je to dobrota.
Co všichni vyvádí skrz bujon? Já ho používám leta a nevidím na tom nic špatného, každé léto si udělám zásobu sklenic zeleninového bujonu a pak ho celou zimu přidávám do polévek a omáček. Ještě nikdo si nestěžoval. Není bujon jako bujon, každý podle svého
Taky dělám a chutná nám...
My neumíme vařit, a ty zase gramatiku .... každý ať si vaří podle sebe ne!
neumíte vařit bez bujónů ?? měli by ste!
to u mohu rovnou uvarit z pytliku,asi recept od vyrobce masoxu
Hlavně ten masox, tvl UHO
Akorát nechápu ten houbový bujón, co se přidává do hub:))) Bez glutamanátu ani ránu
Jednoduchý, rychlý recept. :-) do polévky jsem toho hodně přidal pač mě přišla hodně chudá.
Výborné, ještě jsem orestovala česnek, a přidala provensalske koření, trochu umixovala...mnam mnam ;-)
hrozny recept misto te zaprašky raději zatřepku
skvělý rychlý recept i pro naprostého nekuchaře,jako jsem já ;-) každému doporučuji..
Vynikající polévka, jen jsme neměli smetanu, tak jsem bohužel musela dát mléko, ale i tak byla výborná :-)
Polévka je vynikající, dávám jen 1 kuřecí bujón a celou smetanu, prostě super! :-P
Dobrá polévka, jen jsem přidala muškátový oříšek :-)
vynikající ! miluju krémové polévky a tuhle zvlášť. můžu jen doporučit :-) ;-) ;-)
skúste prihodit počas varenia do polievky dýnové semienka. A milovníci mozzarelly -miesto taveného sýra do hotovej polievky nahadzať kusky čerstvého sýra a je to fantázia. <3
Polévku jsem dnes dělala poprvé a můžu potvrdit, že je moc dobrá! ;-)
Ten figl s tavenym syrem je genialni!!! dekuji za tip! :-)
Vyborna, dala jsem mene vody, moukou zaprasila zampiony pred zalitim vodou a misto smetany (protoze nebyla) jsem dala taveny syr, nas oblibeny figl. :) Doporucuji. :)
Mohu doporucit!
Bujón nedávám, není potřeba. A smetanu dolévám nakonec samotnou, moukou zapráším žampiony těsně před zalitím vodou.
Výborná polévka, akorát jsem si upravila množství žampionů (jsme sice doma jen dva, ale vařívám na více dnů a máme rádi husté polívky) a nedávám tam houbový bujon ale masox. A když není smetana, tak dám mléko - sice to není ono, ale i tak je to dobré.
Polévka je výborná, ale dělám ji bez bujónu, ten vůbec nepoužívám a ani ho není třeba:-) Doporučuju s rozpečenou bagetkou s bylinkovým máslem. Přidala jsem fotku:-)