Žampiony jsou jedny z nejoblíbenějších hub používaných v české kuchyni - můžeme je připravit na mnoho způsobů, třeba právě jako chutnou krémovou polévku. Nejenže zasytí, ale navíc je i zdravá - žampiony mají antioxidační účinky, podporují trávení a jsou zdrojem vitamínu B1 a B2.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Michal
|5. 12. 2016 17:43
taky nevidim na bujonu nic spatneho....pokud je domaci, je na rychlou polevku nejlepsi a spousta jidel se pripravuje s pomoci vyvaru, tak neni nic jednodussiho nez si domaci bujon s michat s horkou vodou <:-)
Ota
|5. 11. 2016 16:46
jsem na bujonu závislý je to dobrota.
Petra
|1. 5. 2016 12:46
Co všichni vyvádí skrz bujon? Já ho používám leta a nevidím na tom nic špatného, každé léto si udělám zásobu sklenic zeleninového bujonu a pak ho celou zimu přidávám do polévek a omáček. Ještě nikdo si nestěžoval. Není bujon jako bujon, každý podle svého
Elena
|4. 4. 2016 09:13
Taky dělám a chutná nám...
Eva
|6. 3. 2016 09:52
My neumíme vařit, a ty zase gramatiku .... každý ať si vaří podle sebe ne!
Maťko
|8. 1. 2016 11:22
neumíte vařit bez bujónů ?? měli by ste!
honza
|5. 5. 2015 12:25
to u mohu rovnou uvarit z pytliku,asi recept od vyrobce masoxu
vynikající ! miluju krémové polévky a tuhle zvlášť. můžu jen doporučit :-) ;-) ;-)
ja
|6. 3. 2012 15:47
skúste prihodit počas varenia do polievky dýnové semienka. A milovníci mozzarelly -miesto taveného sýra do hotovej polievky nahadzať kusky čerstvého sýra a je to fantázia. <3
Zuzana V.
|31. 10. 2011 12:56
Polévku jsem dnes dělala poprvé a můžu potvrdit, že je moc dobrá! ;-)
binki
|23. 10. 2011 11:59
Ten figl s tavenym syrem je genialni!!! dekuji za tip! :-)
Vyborna, dala jsem mene vody, moukou zaprasila zampiony pred zalitim vodou a misto smetany (protoze nebyla) jsem dala taveny syr, nas oblibeny figl. :) Doporucuji. :)
Výborná polévka, akorát jsem si upravila množství žampionů (jsme sice doma jen dva, ale vařívám na více dnů a máme rádi husté polívky) a nedávám tam houbový bujon ale masox. A když není smetana, tak dám mléko - sice to není ono, ale i tak je to dobré.
Polévka je výborná, ale dělám ji bez bujónu, ten vůbec nepoužívám a ani ho není třeba:-) Doporučuju s rozpečenou bagetkou s bylinkovým máslem. Přidala jsem fotku:-)