• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Krémová žampionová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Krémová žampionová polévka

autor: jeni
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 118
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krémová žampionová polévka
Krémová žampionová polévka
Krémová žampionová polévka
Krémová žampionová polévka
Krémová žampionová polévka
Krémová žampionová polévka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Žampiony jsou jedny z nejoblíbenějších hub používaných v české kuchyni - můžeme je připravit na mnoho způsobů, třeba právě jako chutnou krémovou polévku. Nejenže zasytí, ale navíc je i zdravá - žampiony mají antioxidační účinky, podporují trávení a jsou zdrojem vitamínu B1 a B2.

Suroviny

5 porce
    • 20
      g máslo
    • sůl
    • 1,50
      l voda
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • petržel
    • 2
      kostka masox houbový
    • pepř mletý
    • mletý kmín
    • 250
      g žampiony
    • 0,50
      kelímek smetana 12%

Postup přípravy receptu

1
Očištěné a nakrájené žampiony podusíme na másle, osolíme, okořeníme a zalijeme vroucí vodou z konvice. Přidáme kostky bujonu a vaříme cca 15 min.

RADA: Jak správně připravit domácí jíšku? Mrkněte na VIDEO

2
Na závěr zahustíme zápražkou z mouky a smetany a provaříme, aby se ztratila moučná chuť. Na talíři sypeme zelenou petrželkou.

RADA: 13 tipů na podzimní polévky

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Žampionová polévka se zakysanou smetanou

Žampionová polévka se zakysanou…

Žampionová polévka se sýrem

Žampionová polévka se sýrem

Bramborovo-žampionová polévka se špenátem

Bramborovo-žampionová polévka se…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Michal | 5. 12. 2016 17:43

    taky nevidim na bujonu nic spatneho....pokud je domaci, je na rychlou polevku nejlepsi a spousta jidel se pripravuje s pomoci vyvaru, tak neni nic jednodussiho nez si domaci bujon s michat s horkou vodou <:-)

  • Ota | 5. 11. 2016 16:46

    jsem na bujonu závislý je to dobrota.

  • Petra | 1. 5. 2016 12:46

    Co všichni vyvádí skrz bujon? Já ho používám leta a nevidím na tom nic špatného, každé léto si udělám zásobu sklenic zeleninového bujonu a pak ho celou zimu přidávám do polévek a omáček. Ještě nikdo si nestěžoval. Není bujon jako bujon, každý podle svého

  • Elena | 4. 4. 2016 09:13

    Taky dělám a chutná nám...

  • Eva | 6. 3. 2016 09:52

    My neumíme vařit, a ty zase gramatiku .... každý ať si vaří podle sebe ne!

  • Maťko | 8. 1. 2016 11:22

    neumíte vařit bez bujónů ?? měli by ste!

  • honza | 5. 5. 2015 12:25

    to u mohu rovnou uvarit z pytliku,asi recept od vyrobce masoxu

  • sežeru co vidím | 19. 4. 2015 07:49

    Hlavně ten masox, tvl UHO

  • zujali | 30. 8. 2014 09:36

    U nás doma všem moc chutná. Jinou už nedělám. :-) Všem doporučuji!! 8-)

  • stols | 1. 6. 2014 06:41

    Akorát nechápu ten houbový bujón, co se přidává do hub:))) Bez glutamanátu ani ránu

  • jarek.ostrava
    jarek.ostrava | 22. 4. 2014 18:51

    Výborná polévka doporučuji

  • Samuel | 18. 3. 2014 11:56

    Jednoduchý, rychlý recept. :-) do polévky jsem toho hodně přidal pač mě přišla hodně chudá.

  • Sarka | 15. 2. 2014 14:41

    Výborné, ještě jsem orestovala česnek, a přidala provensalske koření, trochu umixovala...mnam mnam ;-)

  • jirka | 18. 1. 2014 12:22

    hrozny recept misto te zaprašky raději zatřepku

  • Niko Leta | 27. 7. 2013 08:39

    skvělý rychlý recept i pro naprostého nekuchaře,jako jsem já ;-) každému doporučuji..

  • Zuzka | 26. 7. 2013 11:48

    Vynikající polévka, jen jsme neměli smetanu, tak jsem bohužel musela dát mléko, ale i tak byla výborná :-)

  • Janča | 16. 6. 2013 12:02

    Polévka je vynikající, dávám jen 1 kuřecí bujón a celou smetanu, prostě super! :-P

  • Petra | 2. 2. 2013 14:07

    Dobrá polévka, jen jsem přidala muškátový oříšek :-)

  • heatli | 30. 10. 2012 14:03

    moc dobrá a velice jednoduchá polévka ;-)

  • henki | 7. 8. 2012 20:20

    vynikající ! miluju krémové polévky a tuhle zvlášť. můžu jen doporučit :-) ;-) ;-)

  • ja | 6. 3. 2012 15:47

    skúste prihodit počas varenia do polievky dýnové semienka. A milovníci mozzarelly -miesto taveného sýra do hotovej polievky nahadzať kusky čerstvého sýra a je to fantázia. <3

  • Zuzana V. | 31. 10. 2011 12:56

    Polévku jsem dnes dělala poprvé a můžu potvrdit, že je moc dobrá! ;-)

  • binki | 23. 10. 2011 11:59

    Ten figl s tavenym syrem je genialni!!! dekuji za tip! :-)

  • padmé | 19. 9. 2011 13:29

    Moc dobrá :-) Doma měla velký úspěch.

  • Azraelka | 7. 6. 2011 17:40

    Vyborna, dala jsem mene vody, moukou zaprasila zampiony pred zalitim vodou a misto smetany (protoze nebyla) jsem dala taveny syr, nas oblibeny figl. :) Doporucuji. :)

  • Aurius Dix | 5. 4. 2011 11:18

    Mohu doporucit!

  • recepty73
    recepty73 | 22. 3. 2011 08:02

    ...někdy přidám i drobně pokrájenou bramboru, bujón nedávám ;-)

  • fIRCON | 7. 1. 2011 07:30

    Bujón nedávám, není potřeba. A smetanu dolévám nakonec samotnou, moukou zapráším žampiony těsně před zalitím vodou.

  • marketka f | 8. 11. 2010 14:24

    Výborná polévka, akorát jsem si upravila množství žampionů (jsme sice doma jen dva, ale vařívám na více dnů a máme rádi husté polívky) a nedávám tam houbový bujon ale masox. A když není smetana, tak dám mléko - sice to není ono, ale i tak je to dobré.

  • MUZEOLOG
    MUZEOLOG | 23. 10. 2010 01:17

    bujon neni potreba ... moje oblibena

  • imagoimagor | 21. 10. 2010 19:11

    Polévka je výborná, ale dělám ji bez bujónu, ten vůbec nepoužívám a ani ho není třeba:-) Doporučuju s rozpečenou bagetkou s bylinkovým máslem. Přidala jsem fotku:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky Houbová Žampionová
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Máslo Masox Mletý kmín Pepř mletý Petržel Smetana 12% Sůl Voda Žampiony

Žampionová omáčka

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly a tvarohem

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly…

Brokolicový krém

Brokolicový krém

Plněné papriky v rajčatové omáčce

Plněné papriky v rajčatové omáčce

Karamelové oplatkové řezy

Karamelové oplatkové řezy

Polévané piškotové muffinky

Polévané piškotové muffinky

Těstíčko jako od vietnamců

Těstíčko jako od vietnamců

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka

Svíčková na smetaně podle Richarda…

Ovocný dort

Ovocný dort

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Žampionová omáčka

Poslední sledované recepty

128
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
83
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
80
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
60
Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem
Těstovinový salát se…
53
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Blesk.cz Jiskřivé setkání Slováčka a Dragounové ve Varech: Felixovy ručky šmátralky

Jiskřivé setkání Slováčka a Dragounové ve Varech: Felixovy ručky šmátralky

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Krémová vajíčková pomazánka
Krémová vajíčková pomazánka
Krémová zeleninová polévka
Krémová zeleninová polévka
Krémová zeleninová polévka ala minestrone
Krémová zeleninová polévka ala…
Kremové fenyklové rizoto nejen pro děti
Kremové fenyklové rizoto nejen pro děti
Krémové hořčičné kuře s rozmarýnem
Krémové hořčičné kuře s rozmarýnem
Krémové houbové rizoto
Krémové houbové rizoto
  • Recepty.cz
  • Krémová žampionová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact