• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krémová žampionová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Krémová žampionová polévka

autor: jeni
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 149
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krémová žampionová polévka
Krémová žampionová polévka
Krémová žampionová polévka
Krémová žampionová polévka
Krémová žampionová polévka
Krémová žampionová polévka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Žampiony jsou jedny z nejoblíbenějších hub používaných v české kuchyni - můžeme je připravit na mnoho způsobů, třeba právě jako chutnou krémovou polévku. Nejenže zasytí, ale navíc je i zdravá - žampiony mají antioxidační účinky, podporují trávení a jsou zdrojem vitamínu B1 a B2.

Suroviny

5 porce
    • 20
      g máslo
    • sůl
    • 1,50
      l voda
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • petržel
    • 2
      kostka masox houbový
    • pepř mletý
    • mletý kmín
    • 250
      g žampiony
    • 0,50
      kelímek smetana 12%

Postup přípravy receptu

1
Očištěné a nakrájené žampiony podusíme na másle, osolíme, okořeníme a zalijeme vroucí vodou z konvice. Přidáme kostky bujonu a vaříme cca 15 min.

RADA: Jak správně připravit domácí jíšku? Mrkněte na VIDEO

2
Na závěr zahustíme zápražkou z mouky a smetany a provaříme, aby se ztratila moučná chuť. Na talíři sypeme zelenou petrželkou.

RADA: 13 tipů na podzimní polévky

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Žampionová polévka se zakysanou smetanou

Žampionová polévka se zakysanou…

Žampionová polévka se sýrem

Žampionová polévka se sýrem

Bramborovo-žampionová polévka se špenátem

Bramborovo-žampionová polévka se…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Michal | 5. 12. 2016 17:43

    taky nevidim na bujonu nic spatneho....pokud je domaci, je na rychlou polevku nejlepsi a spousta jidel se pripravuje s pomoci vyvaru, tak neni nic jednodussiho nez si domaci bujon s michat s horkou vodou <:-)

  • Ota | 5. 11. 2016 16:46

    jsem na bujonu závislý je to dobrota.

  • Petra | 1. 5. 2016 12:46

    Co všichni vyvádí skrz bujon? Já ho používám leta a nevidím na tom nic špatného, každé léto si udělám zásobu sklenic zeleninového bujonu a pak ho celou zimu přidávám do polévek a omáček. Ještě nikdo si nestěžoval. Není bujon jako bujon, každý podle svého

  • Elena | 4. 4. 2016 09:13

    Taky dělám a chutná nám...

  • Eva | 6. 3. 2016 09:52

    My neumíme vařit, a ty zase gramatiku .... každý ať si vaří podle sebe ne!

  • Maťko | 8. 1. 2016 11:22

    neumíte vařit bez bujónů ?? měli by ste!

  • honza | 5. 5. 2015 12:25

    to u mohu rovnou uvarit z pytliku,asi recept od vyrobce masoxu

  • sežeru co vidím | 19. 4. 2015 07:49

    Hlavně ten masox, tvl UHO

  • zujali | 30. 8. 2014 09:36

    U nás doma všem moc chutná. Jinou už nedělám. :-) Všem doporučuji!! 8-)

  • stols | 1. 6. 2014 06:41

    Akorát nechápu ten houbový bujón, co se přidává do hub:))) Bez glutamanátu ani ránu

  • jarek.ostrava
    jarek.ostrava | 22. 4. 2014 18:51

    Výborná polévka doporučuji

  • Samuel | 18. 3. 2014 11:56

    Jednoduchý, rychlý recept. :-) do polévky jsem toho hodně přidal pač mě přišla hodně chudá.

  • Sarka | 15. 2. 2014 14:41

    Výborné, ještě jsem orestovala česnek, a přidala provensalske koření, trochu umixovala...mnam mnam ;-)

  • jirka | 18. 1. 2014 12:22

    hrozny recept misto te zaprašky raději zatřepku

  • Niko Leta | 27. 7. 2013 08:39

    skvělý rychlý recept i pro naprostého nekuchaře,jako jsem já ;-) každému doporučuji..

  • Zuzka | 26. 7. 2013 11:48

    Vynikající polévka, jen jsme neměli smetanu, tak jsem bohužel musela dát mléko, ale i tak byla výborná :-)

  • Janča | 16. 6. 2013 12:02

    Polévka je vynikající, dávám jen 1 kuřecí bujón a celou smetanu, prostě super! :-P

  • Petra | 2. 2. 2013 14:07

    Dobrá polévka, jen jsem přidala muškátový oříšek :-)

  • heatli | 30. 10. 2012 14:03

    moc dobrá a velice jednoduchá polévka ;-)

  • henki | 7. 8. 2012 20:20

    vynikající ! miluju krémové polévky a tuhle zvlášť. můžu jen doporučit :-) ;-) ;-)

  • ja | 6. 3. 2012 15:47

    skúste prihodit počas varenia do polievky dýnové semienka. A milovníci mozzarelly -miesto taveného sýra do hotovej polievky nahadzať kusky čerstvého sýra a je to fantázia. <3

  • Zuzana V. | 31. 10. 2011 12:56

    Polévku jsem dnes dělala poprvé a můžu potvrdit, že je moc dobrá! ;-)

  • binki | 23. 10. 2011 11:59

    Ten figl s tavenym syrem je genialni!!! dekuji za tip! :-)

  • padmé | 19. 9. 2011 13:29

    Moc dobrá :-) Doma měla velký úspěch.

  • Azraelka | 7. 6. 2011 17:40

    Vyborna, dala jsem mene vody, moukou zaprasila zampiony pred zalitim vodou a misto smetany (protoze nebyla) jsem dala taveny syr, nas oblibeny figl. :) Doporucuji. :)

  • Aurius Dix | 5. 4. 2011 11:18

    Mohu doporucit!

  • recepty73
    recepty73 | 22. 3. 2011 08:02

    ...někdy přidám i drobně pokrájenou bramboru, bujón nedávám ;-)

  • fIRCON | 7. 1. 2011 07:30

    Bujón nedávám, není potřeba. A smetanu dolévám nakonec samotnou, moukou zapráším žampiony těsně před zalitím vodou.

  • marketka f | 8. 11. 2010 14:24

    Výborná polévka, akorát jsem si upravila množství žampionů (jsme sice doma jen dva, ale vařívám na více dnů a máme rádi husté polívky) a nedávám tam houbový bujon ale masox. A když není smetana, tak dám mléko - sice to není ono, ale i tak je to dobré.

  • MUZEOLOG
    MUZEOLOG | 23. 10. 2010 01:17

    bujon neni potreba ... moje oblibena

  • imagoimagor | 21. 10. 2010 19:11

    Polévka je výborná, ale dělám ji bez bujónu, ten vůbec nepoužívám a ani ho není třeba:-) Doporučuju s rozpečenou bagetkou s bylinkovým máslem. Přidala jsem fotku:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky Houbová Žampionová
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Máslo Masox Mletý kmín Pepř mletý Petržel Smetana 12% Sůl Voda Žampiony

Žampionová omáčka

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohová pomazánka s česnekem

Tvarohová pomazánka s česnekem

Rychlá hrachová polévka

Rychlá hrachová polévka

Majonézové koláče

Majonézové koláče

Jahodovo - vanilkový tvaroh

Jahodovo - vanilkový tvaroh

Míchaná bezinková limonáda

Míchaná bezinková limonáda

Bagely

Bagely

Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem

Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem

Olomoucká pomazánka s mascarpone - zdravě a chutně

Olomoucká pomazánka s mascarpone -…

Cuketové placičky (nejen) s vločkami

Cuketové placičky (nejen) s vločkami

Doporučujeme

30 minut
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Žampionová omáčka

Poslední sledované recepty

161
Smoothie bowl čokoládová s kokosovým mlékem a banánem
Smoothie bowl čokoládová…
74
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
54
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí
Těstoviny s pečenými…
35
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
34
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…

Zajímavé články

Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Zemřela hvězda Supermana Terence Stamp (†87): Ikonický Zod se málem stal Bondem!

Zemřela hvězda Supermana Terence Stamp (†87): Ikonický Zod se málem stal Bondem!

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Další doporučené recepty:

Krémová vajíčková pomazánka
Krémová vajíčková pomazánka
Krémová zeleninová polévka
Krémová zeleninová polévka
Krémová zeleninová polévka ala minestrone
Krémová zeleninová polévka ala…
Kremové fenyklové rizoto nejen pro děti
Kremové fenyklové rizoto nejen pro děti
Krémové hořčičné kuře s rozmarýnem
Krémové hořčičné kuře s rozmarýnem
Krémové houbové rizoto
Krémové houbové rizoto
  • Recepty.cz
  • Krémová žampionová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact