Slepici očistíme, zalijeme vodou, přidáme nakrájenou cibuli, oloupanou mrkev a petržel, osolíme a vaříme asi hodinu. Pak vývar ochladíme, maso vyjmeme, vykostíme a nadrobno pokrájíme. Vývar přelijeme do jiného hrnce doplníme vodou, zeleninu nadrobno nakrájíme a vývar přivedeme k varu. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem a za stálého míchání povaříme a vlijeme do vývaru. Promícháme a povaříme. Pak přidáme maso, zeleninu, přisolíme, okořeníme podle chuti a zjemníme smetanou. Krátce povaříme, posypeme sekanou petrželkou a podáváme s pečivem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lentilka
|29. 12. 2011 12:53
Naprosto výtečná, hned jsem si ji oblíbila! Mńam
Zdenka Kocmichová
|6. 8. 2010 22:02
Mooc dobré. Dělala jsem také s mraženou zeleninou. Za 1!
Jirina Smolova
|29. 6. 2006 06:49
Polévku jsem uvařila s malou obměnou. Připravila jsem si nejprve vývar z kuřecího masa (stačí skelety). Maso vyjmout a než kostry obereme necháme povařit ve vývaru mraženou zeleninu pod svíčkouvou. Pak na másle osmažit cibulku, přidat hladkou mouku a orestovat do zlatova. Rozředit mlékem, vlít do vývaru již s měkkou zeleninou, přidat maso a vylepšit šlehačkou, dochutit uvedeným kořením. Řekla bych to asi takhle: je to prostě ŽRASO ... (mňam)
Pavlína Svitáková
|15. 2. 2006 07:27
Znovu uvařeno a jak jsem už uvedla - skvělá skvělá,skvělá.Polévka nám stačila k večeři s rohlíkem.
Pavlína Svitáková
|12. 1. 2006 09:50
Výtečná a sytá polévka.Babička jí dělala bez smetany a mléka a říkala kaldoun.Nevím ale proč.Tato je jemnější.