• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Krémová rybí polévka
Napište svůj komentář k receptu

Krémová rybí polévka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krémová rybí polévka
Krémová rybí polévka
Krémová rybí polévka
Krémová rybí polévka
Krémová rybí polévka
Krémová rybí polévka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 50
      g celer
    • sůl
    • 50
      g mrkev
    • 400
      ml voda
    • 400
      g rybí file
    • pepř mletý
    • bazalka Čerstvá
    • rama Culinesse
    • 150
      g hellmans yofresh
    • 50
      ml rama cremefine Ke šlehání
    • instantní jíška Knorr tekutá

Postup přípravy receptu

1
Rybí filé opečeme na Ramě Culinesse společně s jemně pokrájenou mrkví a celerem. Pak vše zalijeme vodou a vaříme, až je zelenina měkká. Poté směs rozmixujeme ponorným mixérem, zjemníme smetanou a podle chuti přidáme Hellmann’s Yofresh.
2
Krátce povaříme a přidáme tekutou jíšku, která polévku zahustí. Dochutíme jemně sekanou bazalkou, bílým pepřem a solí.

RADA: Jak správně připravit jíšku?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybí polévka II.

Rybí polévka II.

Rybí polévka s knedlíčky

Rybí polévka s knedlíčky

Rybí polévka s hrachem

Rybí polévka s hrachem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča Sládková | 29. 9. 2009 21:08

    No já se přiznám, že o tom, že bych použila Rama Cremefine či Rama Culinesse nebo Knorr Tekutá jíška jsem naprosto neuvažovala. Samozřejmě vařím z másla, sádla či oleje, místo smetany umělé dávám smetanu a místo jíšky umělé jíšku domácí..... Mně jen zaujala ta polévka z filé a navrhla jsem, jak ji můžete vylepšit :-).

  • ladislava staffenová | 29. 9. 2009 19:47

    No Jaru, na Maříka jsem úúúplně zapomněla ;-D

  • Jarka O. | 29. 9. 2009 19:22

    Opražená krupice místo jiker je prastará finta, už Kája Mařík miloval "falešnou" rybí polévku :-))

  • ladislava staffenová | 29. 9. 2009 18:17

    Jarko, souhlasím, těch umělotin je tu fakt až moc na jinak určitě dobrou polévku. Simčo s tou krupicí to zkusím, přidávám ji vcelku často, ale nenapadla mě souvislost s jikrami ;-)) Máš ale pracdu, že vánoční rybí polévka je prostě o něčem jiném....

  • Amy - | 29. 9. 2009 15:49

    Souhlasím s paní Jarkou a dávám rovněž přednost klasice. Ztužené tuky (a těmi výrobky uváděné v receptu převážně jsou) nejsou vědci považovány za zdravé, natož zdravější, než přírodní suroviny a reklamní rétorika slouží jen a pouze jejich prodeji, nikoli skutečnému poučení či zdraví zákazníků. Jinak co se týče té krupice, to je zajímavý nápad, někdy vyzkouším.

  • Jarka O. | 29. 9. 2009 14:30

    Přimlouvám se za používání přírodních chutí: místo Culinesse kousek másla, místo Cremefine trochu pravé smetany na vaření,...asi jsem ze staré školy, ale tahle umělá dochucovadla mi vadí. A tady je jich nějak moc :-o

  • Simča Sládková | 28. 9. 2009 10:54

    Proti klasické rybí (vánoční) polévce, kterou děláme je to taková zjednodušená rychlovka, ale také ji někdy použiji. Jen bych doporučila ochucení petrželkou a nepatrně muškátovým oříškem. Pokud máte rádi v rybí poléve jikry, osměhněte na trošce másla krupici a před dovařením vmíchejte do polévky (na 1 talíř tak 2 plné lžíce krupičky). Ta pravá vánoční je hodně pracná, ale přesto na ni nedám dopustit...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Rybí
Polévky Oběd Večeře Vaření Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Celer Hellmans Yofresh Instantní jíška Mrkev Pepř mletý Rama Rama Cremefine Rybí file Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka ze sardinek

Pomazánka ze sardinek

Salát z červené řepy

Salát z červené řepy

Zapečená krupicová kaše

Zapečená krupicová kaše

Osvěžující jogurtový koláč

Osvěžující jogurtový koláč

Bábovka v mikrovlnce za 10 minut

Bábovka v mikrovlnce za 10 minut

Vločková pomazánka

Vločková pomazánka

Vepřová pečeně Robert

Vepřová pečeně Robert

Nutela (DUKAN)

Nutela (DUKAN)

Chlebová polévka se žampiony (hlívou)

Chlebová polévka se žampiony (hlívou)

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

100
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
92
Dýňová tortila
Dýňová tortila
60
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…
59
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
45
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda

Zajímavé články

Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
Tortilla 5x jinak: S masovými kuličkami, pečenou zeleninou nebo v mexickém stylu
Tortilla 5x jinak: S masovými kuličkami, pečenou…
Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa, pstruha, makrelu nebo tuňáka?
Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa,…
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč, rybízový koláč s tvarohem a luxusní roláda s třešněmi
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč,…
AHA.cz Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Když podprsenka překáží: Tejpovací pásky na prsa jsou řešením nejen nevzhledných ramínek!

Když podprsenka překáží: Tejpovací pásky na prsa jsou řešením nejen nevzhledných ramínek!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Spisovatelka Irena Obermannová: Pochlubila se chalupou po babičce!

Spisovatelka Irena Obermannová: Pochlubila se chalupou po babičce!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Nejšikovnější znamení zvěrokruhu: Kdo má ruce ze zlata? A kdo naopak nevymění ani žárovku?

Nejšikovnější znamení zvěrokruhu: Kdo má ruce ze zlata? A kdo naopak nevymění ani žárovku?

Další doporučené recepty:

Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z topinambur
Krémová polévka z topinambur
Krémová pórková polévka
Krémová pórková polévka
Krémová rybí polévka se šafránem
Krémová rybí polévka se šafránem
Krémová slepičí polévka
Krémová slepičí polévka
Krémová špenátová polévka se zázvorem
Krémová špenátová polévka se zázvorem
  • Recepty.cz
  • Krémová rybí polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact