• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Krémová rybí polévka
Napište svůj komentář k receptu

Krémová rybí polévka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krémová rybí polévka
Krémová rybí polévka
Krémová rybí polévka
Krémová rybí polévka
Krémová rybí polévka
Krémová rybí polévka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 50
      g celer
    • sůl
    • 50
      g mrkev
    • 400
      ml voda
    • 400
      g rybí file
    • pepř mletý
    • bazalka Čerstvá
    • rama Culinesse
    • 150
      g hellmans yofresh
    • 50
      ml rama cremefine Ke šlehání
    • instantní jíška Knorr tekutá

Postup přípravy receptu

1
Rybí filé opečeme na Ramě Culinesse společně s jemně pokrájenou mrkví a celerem. Pak vše zalijeme vodou a vaříme, až je zelenina měkká. Poté směs rozmixujeme ponorným mixérem, zjemníme smetanou a podle chuti přidáme Hellmann’s Yofresh.
2
Krátce povaříme a přidáme tekutou jíšku, která polévku zahustí. Dochutíme jemně sekanou bazalkou, bílým pepřem a solí.

RADA: Jak správně připravit jíšku?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybí polévka II.

Rybí polévka II.

Rybí polévka s knedlíčky

Rybí polévka s knedlíčky

Rybí polévka s hrachem

Rybí polévka s hrachem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča Sládková | 29. 9. 2009 21:08

    No já se přiznám, že o tom, že bych použila Rama Cremefine či Rama Culinesse nebo Knorr Tekutá jíška jsem naprosto neuvažovala. Samozřejmě vařím z másla, sádla či oleje, místo smetany umělé dávám smetanu a místo jíšky umělé jíšku domácí..... Mně jen zaujala ta polévka z filé a navrhla jsem, jak ji můžete vylepšit :-).

  • ladislava staffenová | 29. 9. 2009 19:47

    No Jaru, na Maříka jsem úúúplně zapomněla ;-D

  • Jarka O. | 29. 9. 2009 19:22

    Opražená krupice místo jiker je prastará finta, už Kája Mařík miloval "falešnou" rybí polévku :-))

  • ladislava staffenová | 29. 9. 2009 18:17

    Jarko, souhlasím, těch umělotin je tu fakt až moc na jinak určitě dobrou polévku. Simčo s tou krupicí to zkusím, přidávám ji vcelku často, ale nenapadla mě souvislost s jikrami ;-)) Máš ale pracdu, že vánoční rybí polévka je prostě o něčem jiném....

  • Amy - | 29. 9. 2009 15:49

    Souhlasím s paní Jarkou a dávám rovněž přednost klasice. Ztužené tuky (a těmi výrobky uváděné v receptu převážně jsou) nejsou vědci považovány za zdravé, natož zdravější, než přírodní suroviny a reklamní rétorika slouží jen a pouze jejich prodeji, nikoli skutečnému poučení či zdraví zákazníků. Jinak co se týče té krupice, to je zajímavý nápad, někdy vyzkouším.

  • Jarka O. | 29. 9. 2009 14:30

    Přimlouvám se za používání přírodních chutí: místo Culinesse kousek másla, místo Cremefine trochu pravé smetany na vaření,...asi jsem ze staré školy, ale tahle umělá dochucovadla mi vadí. A tady je jich nějak moc :-o

  • Simča Sládková | 28. 9. 2009 10:54

    Proti klasické rybí (vánoční) polévce, kterou děláme je to taková zjednodušená rychlovka, ale také ji někdy použiji. Jen bych doporučila ochucení petrželkou a nepatrně muškátovým oříškem. Pokud máte rádi v rybí poléve jikry, osměhněte na trošce másla krupici a před dovařením vmíchejte do polévky (na 1 talíř tak 2 plné lžíce krupičky). Ta pravá vánoční je hodně pracná, ale přesto na ni nedám dopustit...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Rybí
Polévky Oběd Večeře Vaření Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Celer Hellmans Yofresh Instantní jíška Mrkev Pepř mletý Rama Rama Cremefine Rybí file Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červené řepy s fazolemi

Salát z červené řepy s fazolemi

Hovězí námořnické maso

Hovězí námořnické maso

Řezy z mikrovlnky

Řezy z mikrovlnky

Brynzová pomazánka III.

Brynzová pomazánka III.

Krémová polévka z topinambur

Krémová polévka z topinambur

Vdolky - rozpeky

Vdolky - rozpeky

Česnekové bramborové knedlíky s houskou

Česnekové bramborové knedlíky s…

Jablečník bez vajec - jablečný koláč (buchta)

Jablečník bez vajec - jablečný koláč …

Dušené mleté maso se žampióny

Dušené mleté maso se žampióny

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

49
Jarní zelný salát
Jarní zelný salát
41
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Kočičí svarba vegan …
32
Cibulová polévka podle Marušky
Cibulová polévka podle…
31
Kuře na paprice
Kuře na paprice
29
Vynikající kuře na paprice
Vynikající kuře na…

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Životní krok Artura Štaidla! Dítě se sexy zrzkou?

Životní krok Artura Štaidla! Dítě se sexy zrzkou?

Mimibazar Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 15. 10. 2025: Koho čeká den plný zvratů a komu se otevřou dveře k novým příležitostem?

Denní horoskop na středu 15. 10. 2025: Koho čeká den plný zvratů a komu se otevřou dveře k novým příležitostem?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Dědictví po Karlu Heřmánkovi (†76): Porcovali šokujících 178 milionů! Závěť sepsal den před sebevraždou

Dědictví po Karlu Heřmánkovi (†76): Porcovali šokujících 178 milionů! Závěť sepsal den před sebevraždou

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Další doporučené recepty:

Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z topinambur
Krémová polévka z topinambur
Krémová pórková polévka
Krémová pórková polévka
Krémová rybí polévka se šafránem
Krémová rybí polévka se šafránem
Krémová slepičí polévka
Krémová slepičí polévka
Krémová špenátová polévka se zázvorem
Krémová špenátová polévka se zázvorem
  • Recepty.cz
  • Krémová rybí polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact