• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Krémová pórková polévka
Napište svůj komentář k receptu

Krémová pórková polévka

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 91
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krémová pórková polévka
Krémová pórková polévka
Krémová pórková polévka
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • šlehačka
    • pepř mletý
    • sůl
    • pórek
    • brambory

Postup přípravy receptu

1
Nakrájený pórek a brambory uvaříme v menším množství vody do měkka. Rozmixujeme, naředíme vodou na požadovanou hustotu a ochutíme solí a pepřem. Uvedeme do varu a vhodíme jednu bramboru nakrájenou na malé kostičky a trochu pórku z jemnější bílé části. Po uvaření přidáme trochu smetany.
2
V původním receptu Jiřího Datla Novotného byla ještě šunka, ale já jí nedávám. Polévka je výborná i bez ní.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pórková polévka s knedlíčky

Pórková polévka s knedlíčky

Pórková lehká polévka

Pórková lehká polévka

Bramborovo-pórková polévka

Bramborovo-pórková polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Emko01 | 18. 5. 2018 17:18

    Jednoduchá a rychlá :)

  • kala | 26. 7. 2016 17:34

    kolik se tam dava tech brambor?

  • marci2 | 6. 3. 2015 16:50

    Dělala jsem ji už mnohokrát. Taky do ní dávám pár krutónků a je opravdu výborná. Dávám 1.

  • TheKacabi
    TheKacabi | 1. 3. 2015 16:17

    udělala jsem k tomu krutonky a bylo to výborné... i příteli a bráchovi chutnalo (z čehož jsem měla obavy)... krásně jemná, chuťově decentní... možná bych příště zkusila dát i trochu libečku a rozmixovat ho spolu s pórkem...

  • Lu | 19. 11. 2014 15:55

    podle receptu, je vyborna

  • twiGGy4
    twiGGy4 | 25. 3. 2014 13:09

    Rychlá, snadná, levná, zdravá a hlavně moc dobrá :-) pórek jsem nejdřív podusila trochu na másle s půlkou cibule a pak zalila vodou a přihodila brambory. Vařit je lepší jen v takovém množství vody, aby bylo všechno ponořené, později můžete polévku naředit. Vařila jsem ze zakysanky a bez pepře. Mouka je zbytečná, ale chápu, že většina lidí to má tak nějak zautomatizované a jak se říká starého psa novým kouskům nenaučíš. U krémových zeleninových polévek jsem se naučila používat na zahuštění bramboru a smetanu. A někdy ani ta brambora není nutná.

  • Di | 9. 2. 2014 10:27

    Eloizo, zasmažená mouka je úplně zbytečná stejně jako bujónová kostka. Rozmixovaná zelenina a brambory polévku krásně zahustí a jemnou chuť není potřeba kazit glutamáty (nejsem proti bujónovým kostkám a priori, ale tady jí opravdu není třeba). :-\ Když dáte dostatek pórku, polévka rozhodně nebude bez chuti!

  • Karel | 8. 2. 2014 10:36

    :-)

  • eloiza | 2. 2. 2014 19:26

    uvařila jsem brambory zvlášť, pórek podusila na másle, přidala lžíci hladké mouky a lehce zasmažila a zalila uvařenými bramborami i s vodou, přidala kostku bujonu, pak rozmixovala a až na talíři zalila trochou smetany,. Byla vynikající, nikdy jsem krémovou nevařila a byla jsem opravdu výsledkem nadšena.

  • eloiza | 2. 2. 2014 19:23

    velmi rychlé a velmi chutné, poprvé jsem vařila krémovou polévku z pórku a byla jsem překvapena chutí

  • Di | 20. 1. 2014 18:32

    Jaká mouka? Žádná se tam nedává!! :-\

  • jnovakova | 20. 1. 2014 13:17

    polévka je skvělá, chutná celé rodině.

  • kachnítos | 23. 9. 2013 19:10

    Zrovna jí vařim a samozřejmě se mi připaluje mouka :-S takže míchám míchám tu houštinu 8-)

  • ery | 5. 6. 2013 18:48

    kolik čeho? poměr vody a pórku , přijde mi bez chuti.... jsem amatér :'(

  • Franta 1-cestovni.cz | 24. 3. 2013 22:30

    mňam mňam, moc dobrá :)

  • deputa madre
    deputa madre | 23. 1. 2013 21:31

    super chut!

  • deputa madre
    deputa madre | 23. 1. 2013 21:31

    super chut!

  • Ala22 | 6. 1. 2013 15:13

    pardon - vynikající

  • Ala22 | 6. 1. 2013 15:12

    Dnes jsem vyzkoušela a je vinikající :)

  • misha | 12. 12. 2012 11:47

    vynikajcí <3

  • Markéta | 17. 5. 2012 10:49

    Včera jsem ji dělala k obědu, a byla moc dobrá :-P Jen jsem tam nalila asi trošku víc smetany a byla dost do bíla...chtělo by to přidat tam něco barevného :-P

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 7. 6. 2011 12:06

    Je dobrá, ale také nejdřív smažím na másle a pak všechno po uvaření mixuji, foto přiloženo ;-)

  • akcuL15 | 30. 5. 2011 11:11

    Velmi dobrá,rychlá a jednoduchá :)

  • Dah | 28. 12. 2010 20:59

    Já i přítel jsme si moc pochutnali, výborné!

  • Silvie | 4. 11. 2010 12:11

    dravím , polévka je ještě lepší když suroviny nevaříte ve vodě ale usmažíte si na másle mouku a pak přidáte všechny suroviny. Pak je ještě lepší. ;-)

  • Šárka Rudlová | 9. 1. 2010 12:14

    Podávala jsem se sýrem a opečenou vekou, moc dobré.

  • Monika Stochlova | 27. 2. 2009 14:24

    dnes jsem dělala a je dobrá.Jen jsem vše rozmixovala a na talíři ozdobila pažitkou.

  • Michelle Hulinorová | 16. 7. 2008 16:49

    jye to fakt good

  • Alexandra Daňková | 1. 4. 2008 13:16

    právě jsem dodělala a je moc dobrá. Dala jsem tam i tu šunku, ale měla jsem jen kuřecí a její chuť v polévce není moc cítit, takže pokud tam někdo chce maso, tak bych tam dala něco výraznějšího. Ale i tak mo dobrá a hlavně jednoduchá a může ji i můj roční syn

  • Anonym | 4. 12. 2006 23:12

    Tak mě napadá, co takhle to navrch posypat ještě trochou strouhaného nebo na kostičky nakrájeného tvrdého sýra a čerstvou natí?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Pepř mletý Pórek Šlehačka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Piškotová roláda s nutellou

Piškotová roláda s nutellou

Květák s kakaem

Květák s kakaem

Hruškové šátečky se skořicí

Hruškové šátečky se skořicí

Houbová polévka se zakysanou smetanou

Houbová polévka se zakysanou smetanou

Tortilla s čerstvou zeleninou

Tortilla s čerstvou zeleninou

Hroznové smoothie

Hroznové smoothie

Pečený bůček

Pečený bůček

Česnekovo-vaječná pomazánka se šunkou a sýrem

Česnekovo-vaječná pomazánka se šunkou…

Pikantní jogurtová marináda na kuře

Pikantní jogurtová marináda na kuře

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

48
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
45
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
40
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
38
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
33
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Krémová polévka z potočních raků s knedlíčky
Krémová polévka z potočních raků s…
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z topinambur
Krémová polévka z topinambur
Krémová rybí polévka
Krémová rybí polévka
Krémová rybí polévka se šafránem
Krémová rybí polévka se šafránem
Krémová slepičí polévka
Krémová slepičí polévka
  • Recepty.cz
  • Krémová pórková polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact