• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krémová polévka z topinambur
Napište svůj komentář k receptu

Krémová polévka z topinambur

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krémová polévka z topinambur
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g topinambur
    • 1
      ks cibule Menší
    • 1
      lžíce sádlo
    • 100
      g smetana
    • 1
      kostka masox
    • 3
      stroužek česnek 2-3
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Topinambury očistíme a nahrubo pokrájíme. Cibuli nakrájíme na kosticky. V hrnci rozpustíme sádlo a opečeme na něm cibuli do zlatova. Přihodíme topinambury a krátce osmahneme. Zalijeme vodou (tak aby topinambury byly ponořené, ne více). Přidáme rozdrobenou kostku masoxu a povaříme do měkka. Změklé topinambury rozmixujeme ponorným mixerem do kašovité konzistence, zjemníme smetanou. Dochutíme prolisovaným česnekem a solí.
2
Podáváme samotné, nebo s opečeným chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krémová brokolicová polévka s vejcem

Krémová brokolicová polévka s vejcem

Brokolicovo-cuketová krémová polévka

Brokolicovo-cuketová krémová polévka

Krémová hokkaido polévka

Krémová hokkaido polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Věra Kroupová | 18. 12. 2010 23:10

    Jsem ráda,že jsem zde našla tento recept,neboť jsem dostala od syna Radka sadbu topinambur,protože ví,že jsem diabetik a chce abych si z nich vařila,děkuji paní Jitce,že poradila,co s hlízami.

  • Jitka Effmertová | 26. 10. 2008 10:32

    Hlízy je lepší oškrábat (třeba jako mrkev), ale pokud jsou ještě křehké, tak to dělat nemusíte.

  • Ivana Císařová | 10. 10. 2008 07:53

    Já zdědila zahradu se spoustou topinambur, ale nikdy jsem je připravovala k jídlu. Vím, že to jsou takové hlízy jako u jiřin (květin). Mají se ty hlízy oloupat nebo oškrábat, nebo se mají vařit jak jsou bez úpravy? Děkuji za odpověď.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Pečení Smažení Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Masox Sádlo Smetana Sůl Topinambur
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstovinový salát s tofu

Těstovinový salát s tofu

Tradiční tažený štrůdl

Tradiční tažený štrůdl

Závin z listového těsta se špenátem

Závin z listového těsta se špenátem

Zdravý sirup z kopřiv

Zdravý sirup z kopřiv

Cizrna na rajčatech

Cizrna na rajčatech

Špagety se špenátovým pestem

Špagety se špenátovým pestem

Jednoduchá polévka z červené čočky pro děti i dospělé

Jednoduchá polévka z červené čočky…

Dušené maso s dýní

Dušené maso s dýní

Tuňáková pomazánka s mascarpone

Tuňáková pomazánka s mascarpone

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

95
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
21
Kořeněné sýrové tyčinky
Kořeněné sýrové tyčinky
21
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
19
Domácí houskový knedlík
Domácí houskový knedlík
18
Cukeťák z trouby
Cukeťák z trouby

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Temné tajemství Claudie Cardinalové (†87): Syn vzešel ze znásilnění! Roky předstírala, že je bratr

Temné tajemství Claudie Cardinalové (†87): Syn vzešel ze znásilnění! Roky předstírala, že je bratr

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Další doporučené recepty:

Krémová polévka z dýně hokkaido
Krémová polévka z dýně hokkaido
Krémová polévka z potočních raků s knedlíčky
Krémová polévka z potočních raků s…
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová pórková polévka
Krémová pórková polévka
Krémová rybí polévka
Krémová rybí polévka
Krémová rybí polévka se šafránem
Krémová rybí polévka se šafránem
  • Recepty.cz
  • Krémová polévka z topinambur
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact