• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Krémová polévka z topinambur
Napište svůj komentář k receptu

Krémová polévka z topinambur

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krémová polévka z topinambur
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g topinambur
    • 1
      ks cibule Menší
    • 1
      lžíce sádlo
    • 100
      g smetana
    • 1
      kostka masox
    • 3
      stroužek česnek 2-3
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Topinambury očistíme a nahrubo pokrájíme. Cibuli nakrájíme na kosticky. V hrnci rozpustíme sádlo a opečeme na něm cibuli do zlatova. Přihodíme topinambury a krátce osmahneme. Zalijeme vodou (tak aby topinambury byly ponořené, ne více). Přidáme rozdrobenou kostku masoxu a povaříme do měkka. Změklé topinambury rozmixujeme ponorným mixerem do kašovité konzistence, zjemníme smetanou. Dochutíme prolisovaným česnekem a solí.
2
Podáváme samotné, nebo s opečeným chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krémová brokolicová polévka s vejcem

Krémová brokolicová polévka s vejcem

Brokolicovo-cuketová krémová polévka

Brokolicovo-cuketová krémová polévka

Krémová hokkaido polévka

Krémová hokkaido polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Věra Kroupová | 18. 12. 2010 23:10

    Jsem ráda,že jsem zde našla tento recept,neboť jsem dostala od syna Radka sadbu topinambur,protože ví,že jsem diabetik a chce abych si z nich vařila,děkuji paní Jitce,že poradila,co s hlízami.

  • Jitka Effmertová | 26. 10. 2008 10:32

    Hlízy je lepší oškrábat (třeba jako mrkev), ale pokud jsou ještě křehké, tak to dělat nemusíte.

  • Ivana Císařová | 10. 10. 2008 07:53

    Já zdědila zahradu se spoustou topinambur, ale nikdy jsem je připravovala k jídlu. Vím, že to jsou takové hlízy jako u jiřin (květin). Mají se ty hlízy oloupat nebo oškrábat, nebo se mají vařit jak jsou bez úpravy? Děkuji za odpověď.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Pečení Smažení Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Masox Sádlo Smetana Sůl Topinambur
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tatarský biftek II.

Tatarský biftek II.

Benediktinská vejce

Benediktinská vejce

Kuřecí prsíčka s rajčátky a tymiánem

Kuřecí prsíčka s rajčátky a tymiánem

Smetanová koprová polévka s fazolkami a vejcem

Smetanová koprová polévka s fazolkami…

Žampiony na grilu

Žampiony na grilu

Cuketovo-kokosový koláč s ovocem a žmolenkou

Cuketovo-kokosový koláč s ovocem a…

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Kuře na bramborách z remosky

Kuře na bramborách z remosky

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

149
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
61
Čočkové kuličky v rajčatové omáčce s těstovinami
Čočkové kuličky v…
44
Grilovaná domácí pita s hummusem a jarní zeleninou
Grilovaná domácí pita s…
25
Špagety s bazalkou
Špagety s bazalkou
24
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Neskutečná proměna Rupperta: Za rok 15 kilo dole! Co za tím vězí?

Neskutečná proměna Rupperta: Za rok 15 kilo dole! Co za tím vězí?

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Krémová polévka z dýně hokkaido
Krémová polévka z dýně hokkaido
Krémová polévka z potočních raků s knedlíčky
Krémová polévka z potočních raků s…
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová pórková polévka
Krémová pórková polévka
Krémová rybí polévka
Krémová rybí polévka
Krémová rybí polévka se šafránem
Krémová rybí polévka se šafránem
  • Recepty.cz
  • Krémová polévka z topinambur
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact