Celer, mrkev, petržel, pórek a cibuli důkladně očistíme, nakrájíme na kolečka nebo kostičky. Brokolici rozebereme na růžičky.
2
Všechnu zeleninu krátce podusíme na rozpuštěném másle, zalijeme 1 a 1/4 litrem horké vody, přidáme kostku masoxu a uvaříme doměkka.
3
Pak vše rozmixujeme a propasírujeme přes husté síto. Poté polévku přivedeme k varu, přidáme na růžičky rozebraný květák, na plátky nakrájené žampiony a 5 minut povaříme.
4
Nakonec polévku zjemníme smetanou, dochutíme strouhaným muškátovým oříškem, osolíme a posypeme sekanou petrželkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
ja
|1. 2. 2013 09:38
;-) <:-) vyborna polievka
Eva Hromádka
|14. 11. 2009 11:39
Nedržela jsem přesně receptu, protože jsem neměla doma brokolici a petržel. Takže mi z toho vznikla taková řídká "svíčková omáčka" se žampiony. Ale musím říct, že i tak to bylo vynikající.