• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Krémová polévka s hráškem
Napište svůj komentář k receptu

Krémová polévka s hráškem

autor: FlirTerka
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krémová polévka s hráškem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks cibule Velká nakrájená na drobno
    • 3
      stroužek česnek 2 - 3 utřené
    • 1,50
      l zeleninový vývar
    • 450
      g těstoviny (I méně), vrtulky
    • 200
      g mražený hrášek
    • 2
      lžíce škrobová moučka
    • 200
      ml zakysaná smetana 150 - 200
    • 3
      lžíce petrželka
    • pepř mletý
    • sůl
    • sýr

Postup přípravy receptu

1
Na oleji osmahneme cibulku a česnek, cca 3min. Přilijeme vývar a uvedeme do varu. Přidáme těstoviny a vaříme přibližně 10 min. Poté přisypeme hrášek, opět uvedeme do varu a vaříme tak 5 min. V misce si smícháme smetanu se škrobovou moučkou a přimícháme do polévky. Přidáme petrželku a ochutíme solí a pepřem.
2
Před podáváním posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme snítkou petrželky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vánoční polévka - Rybí krém s hráškem

Vánoční polévka - Rybí krém s hráškem

Cuketová polévka  s hráškem a mátou

Cuketová polévka s hráškem a mátou

Květáková polévka s hráškem

Květáková polévka s hráškem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza Turková | 24. 9. 2009 15:25

    U tohoto receptu byly kvůli stálémů porušování pravidel smazány všechny komentáře. Omlouváme se všem slušným uživatelům, kteří k receptu dodali komentáře s ním související. Bohužel další uživatelé nerespektovali pravidla, a proto jsme museli přistoupit k tomuto kroku.

  • Di - | 24. 9. 2009 15:15

    Potom ale, paní Turková, nechápu, proč jste tam nechala ty komentáře s poznámkami o jízlivosti. Pomohou snad při přípravě receptu? Nebo se cenzuruje jenom něco a někomu?

  • Tereza Turková | 24. 9. 2009 12:53

    Dobrý den paní Manasová, omlouvám se, ale musela jsem k tomuto receptu smazat všechny komentáře, které byly zveřejněny po mém upozornění. Důvod je bohužel ten, že většina uživatelů nesouhlasila s dalšími komentáři pod receptem, protože se již netýkaly receptu samotného, ale spíše šlo o invektiva mezi jednotlivými uživateli. Proto jsem přistoupila k tomu, že jsem dopředu upozornila na to, že od dané chvíle odstraním každý komentář, který se u receptu objeví, a to i přesto, že bude či nebude s receptem souviset. Bohužel se jedná o opatření, k němuž jsem nucena přistoupit, když komentování receptu přesáhne pravidla, jež jsou na webu stanovena.Je mi líto, že to byl zrovna Váš komentář, ale bohužel pravidla jsou nastavena takto.

  • Zora Manasová | 24. 9. 2009 12:13

    Pani Turková, prečo ste zmazali môj komentár? Týkal sa receptu, písala som o tom, že variť v 1,5 l vody viac ako 15 minút 400 g cestovín nemôže dopadnúť dobre. Aj podľa tohto receptu je vidieť, že nie je každý vie variť cestoviny, takže určite súvisel tento komentár s týmto receptom. A uviedla som aj to, že polievka môže byť dobrá, ale cestoviny určite variť extra a na 100 g cestovín 1 liter vody. A nie každému sa chce hľadať v diskusnom fóre, takže presúvanie niektorých komentárov naň nie je práve najšťastnejšie riešenie. Pekný deň.

  • Zora Manasová | 23. 9. 2009 21:57

    No, cestoviny i hrášok sú moje oblľúbené, takže nejakú tú prax už mám. Skutočne si neviem predstaviť (a ani to nebudem skúšať) ako chutí také množstvo cestovín varených v 1,5 l a viac ako 15 min (treba povariť aj tú smotanu v polievke). Ja mám teda rada veľké množstvo cestovín do polievky (podľa môjho muža guláš), ale v nej varím len pár minút slíže niťovky. Tá polievka môže byť dobrá, ale cestoviny sa teda takto určite nevaria - základné pravidlo je na 100 g minimálne 1 liter vody, to je bez diskusie, pani Lapková. P.S. Mám rada taliansku kuchyňu, ale že by smotanové polievky boli typické pre talianskú kuchyňu? Pekný večer. Zora

  • Frantiska :) | 23. 9. 2009 15:26

    neda mi to ... koupene baleni testovin ma 500g, takze cele to nasypat do polevky, ale jasne vy doma to v pohode uvarite v 1,5 litru vody ...

  • Tereza Turková | 23. 9. 2009 15:26

    Vážené uživatelky, prosím přesuňtě Vaši diskusi do diskusního fóra, veškeré příspěvky netýkající se receptu budou od této chvíle mazány. Děkujeme za pochopení.

  • Tereza Lapková | 23. 9. 2009 14:29

    Zdeno, ne, to nebylo nic vůči Vám a ani kapka jízlivosti.. Jen zklamání, které jsem popsala i u jiného mého receptu... Nechtěla jsem urazit nebo tak... Nepovedlo se, nevadí.. Vaření si již necháme radši pro sebe.. Kritiku snesu, ale to co se mi dostalo během jen tří receptů bylo i na mě moc.. Chtěla jsem jen inspirovat jiné, nezdařilo se...:(

  • Zdena z JM | 23. 9. 2009 14:16

    Nechápu, proč se mi omlouváte. Byla to má svobodná volba, vyzkoušet recept, který se mi nezdál, opravdu mě do toho nikdo nenutil. A jak už jsem napsala, místo původně plánované polévky bylo hlavní jídlo. Cítím v té omluvě od Vás paní Terezo trochu jízlivosti, ale jen jsem si dovolila napsat, že jídlo se mi podle tohoto receptu vůbec nepovedlo. To je vše.

  • Tereza Lapková | 23. 9. 2009 14:07

    Myslím,že záleží na použitých těstovinách.. Pokud použijete tortellini tak je 450 g, přesná gramáž jakou jsem našla u podobného receptu v kuchařce, co mám doma a která mě inspirovala.. Já vařila ze spirálek a dávala jsem zhruba přes 400 g a krémová polévka se povedla nejednou... Tak nevím a omlouvám se za maření prostoru těchto stránek a zároveň paní Zdeně za čas, který u polévky strávila..:-(

  • Zdena z JM | 23. 9. 2009 12:18

    Také se mi tento recept nezdál a chtěla jsem hned ráno napsat komentář, jestli tam není chyba v množství surovin (hlavně těstovin). Pak mi to nedalo a recept nejprve vyzkoušela.To, co vzniklo, mi ani vzdáleně nepřipomíná polévku. Když jsem 450 g těstovin uvařila 1,5 l vývaru, po uvaření nebyly všechny ani ponořené ve vodě a to jsem tam ještě nedala hrášek. No nevadí, použila jsem je na zapékané těstoviny s hráškem. Možná jsem někde udělala chybu, ale nevím kde.

  • Simča Sládková | 23. 9. 2009 12:18

    Tak tady mne zaujalo, že má recept jedničku - to už ho někdo uvařil? A pokud ano - mohl by nám říci, kolik dal těstovin a jak to bylo husté? Já tedy vařím sáček těstovin (tj tak 450 - 500 g) jako přílohu k obědu pro hodně žravou rodinu a máme z toho tak 5 - 6 porcí.... A pochopitelně těstoviny zavářím do 5l hrnce plného vody...

  • Tereza Lapková | 23. 9. 2009 11:39

    Mýlíte, krém má konzistenci naprosto přesnou... Kaši s těstovinami jsem ještě neviděla.. A jak je psáno těstovin si můžete dáti i méně, záleží na Vás zda Vám chutnají "vodové" polévky.. U nás doma se upřednostňují smetanové krémy, většinou italské kuchyně

  • marie nezlakova | 23. 9. 2009 07:18

    No nevím?!Tohle je spíš kaše.1,5l vývaru a tolik těstovin,ještě hrášek,škrob atd.Většinou se doporučuje na10dkg těstovin litr vody.Vůbec si to nedovedu představit.Netroufám si ani vyzkoušet!Nebo se mýlím?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Mražený hrášek Pepř mletý Petrželka Rostlinný olej Škrobová moučka Sůl Sýr Těstoviny Zakysaná smetana Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červené řepy s křenem

Salát z červené řepy s křenem

Lemon Cheesecake

Lemon Cheesecake

Majonéza bez vajec

Majonéza bez vajec

"Čína" se sojovým masem a kedlubnou

"Čína" se sojovým masem a kedlubnou

Zahradní hamburgery - grilované

Zahradní hamburgery - grilované

Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

Campari Orange Passion

Campari Orange Passion

Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a zelím

Vepřová pečeně s houskovými knedlíky…

Kapustové karbanátky s uzeným masem a sýrem

Kapustové karbanátky s uzeným masem a…

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

118
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
30
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
23
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Nejjednodušší gratinované brambory
Nejjednodušší…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz 13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Krémová polévka s hráškem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact