• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Krémová květáková polévka
Napište svůj komentář k receptu

Krémová květáková polévka

autor: Majka Přidalová
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 16
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krémová květáková polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      lžíce margarín
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce celozrnná mouka
    • 1
      ks květák středně velký
    • petrželová nať
    • 4
      šálek zeleninový vývar
    • 2
      šálek sojové mléko
    • 1
      špetka muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

1
Na margarínu opražíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme celozrnnou mouku, zamícháme a chvíli osmažíme. Stále mícháme, aby se mouka nepřipálila.
2
Až cibulková jíška začne vonět, zalijeme ji zeleninovým vývarem, sójovým mlékem (či jinou alternativou mléka nebo obyčejným mlékem) a necháme vařit.
3
Přidáme očištěný a na růžičky rozebraný květák. Zakryté vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Po dovaření vše rozmixujeme na hladký krém, přidáme špetku nastrouhaného muškátového oříšku a opět chviličku povaříme.
4
Před podáváním polévku bohatě posypeme petrželkovou natí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Květáková polévka

Květáková polévka

Květáková polévka s mrkví

Květáková polévka s mrkví

Květáková polévka s krupicí a vejci

Květáková polévka s krupicí a vejci

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Saaarka | 13. 3. 2014 10:27

    Taktéž varuji před používáním margarínů, opravdu nejsou obecně vůbec zdravé a navíc ještě na nich vařit? Vždyť to musí příšerně prskat, jak jsou plné vody. Pokud nechcete či nemůžete používat máslo (vegani) pořád zbývá kvalitní rostlinný olej.

  • Juža | 30. 5. 2013 17:49

    Proč ty náhražky, jsme snad ve válce? :-D

  • Kvitko1 | 28. 9. 2012 13:37

    Cibulku jsem dělala na sádle, přidala normální polotučné mléko a zahustila kukuřičným škrobem a byla výborná :-)

  • Jana | 5. 5. 2012 17:19

    nelze upřednostnovat zdravou výživu a přitom jíst margaríny - fuj, takže já jsem použila: normální hladkou mouku, máslo - prý je bio psali na obalu, dále květák, rozhodně ne mléko - ale kvalitní smetanu... pak je to fakt dobré :-))

  • nnln | 24. 6. 2011 19:58

    Dělala jsem polévku stejně, ale z klasických surovin, máslo, hladká mouka, kravské mléko a místo vývaru jen z vody. Polévka byla i takto výborná. Doporučuji ale nechat před mixováním pár růžiček květáku bokem a dát pak zpět do polévky vcelku. A petrželku bych nevynechávala, dá polévce tu "správnou" chuť:) Dávám 1 a přidávám foto

  • Martina | 16. 11. 2010 13:26

    Polévka je opravdu výborná, jen jsem před podáváním posypala strouhaným parmezánem a osmaženými kostkami chleba.

  • michaela ozdogan schafferova | 30. 11. 2008 19:50

    Polevka je opravdu moc dobra, jen vas varuji pred smazenim na margarinech, opravdu to neni zdravi prospesne. Mnohem snadneji se prepali nez napr. kvalitni veprove sadlo a vznikaji rakovinotvorne latky.

  • Kveta | 19. 12. 2007 08:24

    Velice chutna polevka. Dekuji za vyborny recept.

  • Anonym | 14. 10. 2007 13:47

    Moc dobré, i když jsme neochutnali finální verzi. Nechala jsem polévku před rozmixováním vychladnout, ale než se tak stalo, stihla zmizet :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Vaření Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná mouka Cibule Květák Margarín Muškátový oříšek Petrželová nať Sojové mléko Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Boršč bez masa

Boršč bez masa

Jablečné čatní

Jablečné čatní

Píchaná buchta

Píchaná buchta

Salát ze zelených fazolek

Salát ze zelených fazolek

Vánoční rybí polévka

Vánoční rybí polévka

Roláda s nugátovým krémem

Roláda s nugátovým krémem

Kuřecí prsíčka s rajčátky a tymiánem

Kuřecí prsíčka s rajčátky a tymiánem

Jednoduchá vločková polévka

Jednoduchá vločková polévka

Krůtí na smetaně

Krůtí na smetaně

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

172
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
79
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
59
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
47
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
46
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 22. 5. 2025: Kdo by si měl dát pozor na kritiku a koho čeká zkouška v práci?

Denní horoskop na čtvrtek 22. 5. 2025: Kdo by si měl dát pozor na kritiku a koho čeká zkouška v práci?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

Další doporučené recepty:

Krémová krupicová kaše
Krémová krupicová kaše
Krémová kukuřičná polévka
Krémová kukuřičná polévka
Krémová kuřecí polévka s kukuřicí
Krémová kuřecí polévka s kukuřicí
Krémová mrkvová polévka
Krémová mrkvová polévka
Krémová omáčka s kuřecím masem a žampiony
Krémová omáčka s kuřecím masem a…
Krémová polévka
Krémová polévka
  • Recepty.cz
  • Krémová květáková polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact