• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krémová květáková polévka
Napište svůj komentář k receptu

Krémová květáková polévka

autor: Majka Přidalová
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 16
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krémová květáková polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      lžíce margarín
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce celozrnná mouka
    • 1
      ks květák středně velký
    • petrželová nať
    • 4
      šálek zeleninový vývar
    • 2
      šálek sojové mléko
    • 1
      špetka muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

1
Na margarínu opražíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme celozrnnou mouku, zamícháme a chvíli osmažíme. Stále mícháme, aby se mouka nepřipálila.
2
Až cibulková jíška začne vonět, zalijeme ji zeleninovým vývarem, sójovým mlékem (či jinou alternativou mléka nebo obyčejným mlékem) a necháme vařit.
3
Přidáme očištěný a na růžičky rozebraný květák. Zakryté vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Po dovaření vše rozmixujeme na hladký krém, přidáme špetku nastrouhaného muškátového oříšku a opět chviličku povaříme.
4
Před podáváním polévku bohatě posypeme petrželkovou natí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Květáková polévka v chlebu

Květáková polévka v chlebu

Květáková polévka

Květáková polévka

Květáková polévka s mrkví

Květáková polévka s mrkví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Saaarka | 13. 3. 2014 10:27

    Taktéž varuji před používáním margarínů, opravdu nejsou obecně vůbec zdravé a navíc ještě na nich vařit? Vždyť to musí příšerně prskat, jak jsou plné vody. Pokud nechcete či nemůžete používat máslo (vegani) pořád zbývá kvalitní rostlinný olej.

  • Juža | 30. 5. 2013 17:49

    Proč ty náhražky, jsme snad ve válce? :-D

  • Kvitko1 | 28. 9. 2012 13:37

    Cibulku jsem dělala na sádle, přidala normální polotučné mléko a zahustila kukuřičným škrobem a byla výborná :-)

  • Jana | 5. 5. 2012 17:19

    nelze upřednostnovat zdravou výživu a přitom jíst margaríny - fuj, takže já jsem použila: normální hladkou mouku, máslo - prý je bio psali na obalu, dále květák, rozhodně ne mléko - ale kvalitní smetanu... pak je to fakt dobré :-))

  • nnln | 24. 6. 2011 19:58

    Dělala jsem polévku stejně, ale z klasických surovin, máslo, hladká mouka, kravské mléko a místo vývaru jen z vody. Polévka byla i takto výborná. Doporučuji ale nechat před mixováním pár růžiček květáku bokem a dát pak zpět do polévky vcelku. A petrželku bych nevynechávala, dá polévce tu "správnou" chuť:) Dávám 1 a přidávám foto

  • Martina | 16. 11. 2010 13:26

    Polévka je opravdu výborná, jen jsem před podáváním posypala strouhaným parmezánem a osmaženými kostkami chleba.

  • michaela ozdogan schafferova | 30. 11. 2008 19:50

    Polevka je opravdu moc dobra, jen vas varuji pred smazenim na margarinech, opravdu to neni zdravi prospesne. Mnohem snadneji se prepali nez napr. kvalitni veprove sadlo a vznikaji rakovinotvorne latky.

  • Kveta | 19. 12. 2007 08:24

    Velice chutna polevka. Dekuji za vyborny recept.

  • Anonym | 14. 10. 2007 13:47

    Moc dobré, i když jsme neochutnali finální verzi. Nechala jsem polévku před rozmixováním vychladnout, ale než se tak stalo, stihla zmizet :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Vaření Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná mouka Cibule Květák Margarín Muškátový oříšek Petrželová nať Sojové mléko Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vídeňský řízek

Vídeňský řízek

Salámový aspik

Salámový aspik

Čebureky II.

Čebureky II.

Kakaové řezy s tvarohem a jablky

Kakaové řezy s tvarohem a jablky

Bramborová pomazánka II.

Bramborová pomazánka II.

Salát ze zelených fazolek

Salát ze zelených fazolek

Ďábelský Pangasius

Ďábelský Pangasius

Papriková krémová polévka

Papriková krémová polévka

Kuře v solné krustě

Kuře v solné krustě

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

136
Kuřecí kari se zeleninou a rýží
Kuřecí kari se zeleninou…
99
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami
Strouhaný koláč s…
85
Zapečené těstoviny s květákem a kapustou
Zapečené těstoviny s…
53
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
46
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…

Zajímavé články

Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
AHA.cz Verdikt soudu v případu Dopita a Soukup: Hanychová vzteky bez sebe

Verdikt soudu v případu Dopita a Soukup: Hanychová vzteky bez sebe

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Ženy.cz Porodnost neustále klesá aneb proč současná generace nechce děti

Porodnost neustále klesá aneb proč současná generace nechce děti

Blesk.cz Zemřela herečka Claudia Cardinalová (†87): Stala se sexsymbolem

Zemřela herečka Claudia Cardinalová (†87): Stala se sexsymbolem

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Další doporučené recepty:

Krémová krupicová kaše
Krémová krupicová kaše
Krémová kukuřičná polévka
Krémová kukuřičná polévka
Krémová kuřecí polévka s kukuřicí
Krémová kuřecí polévka s kukuřicí
Krémová mrkvová polévka
Krémová mrkvová polévka
Krémová omáčka s kuřecím masem a žampiony
Krémová omáčka s kuřecím masem a…
Krémová polévka
Krémová polévka
  • Recepty.cz
  • Krémová květáková polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact