• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krémová květáková polévka
Napište svůj komentář k receptu

Krémová květáková polévka

autor: Majka Přidalová
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 16
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krémová květáková polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      lžíce margarín
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce celozrnná mouka
    • 1
      ks květák středně velký
    • petrželová nať
    • 4
      šálek zeleninový vývar
    • 2
      šálek sojové mléko
    • 1
      špetka muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

1
Na margarínu opražíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme celozrnnou mouku, zamícháme a chvíli osmažíme. Stále mícháme, aby se mouka nepřipálila.
2
Až cibulková jíška začne vonět, zalijeme ji zeleninovým vývarem, sójovým mlékem (či jinou alternativou mléka nebo obyčejným mlékem) a necháme vařit.
3
Přidáme očištěný a na růžičky rozebraný květák. Zakryté vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Po dovaření vše rozmixujeme na hladký krém, přidáme špetku nastrouhaného muškátového oříšku a opět chviličku povaříme.
4
Před podáváním polévku bohatě posypeme petrželkovou natí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Květáková polévka v chlebu

Květáková polévka v chlebu

Květáková polévka

Květáková polévka

Květáková polévka s mrkví

Květáková polévka s mrkví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Saaarka | 13. 3. 2014 10:27

    Taktéž varuji před používáním margarínů, opravdu nejsou obecně vůbec zdravé a navíc ještě na nich vařit? Vždyť to musí příšerně prskat, jak jsou plné vody. Pokud nechcete či nemůžete používat máslo (vegani) pořád zbývá kvalitní rostlinný olej.

  • Juža | 30. 5. 2013 17:49

    Proč ty náhražky, jsme snad ve válce? :-D

  • Kvitko1 | 28. 9. 2012 13:37

    Cibulku jsem dělala na sádle, přidala normální polotučné mléko a zahustila kukuřičným škrobem a byla výborná :-)

  • Jana | 5. 5. 2012 17:19

    nelze upřednostnovat zdravou výživu a přitom jíst margaríny - fuj, takže já jsem použila: normální hladkou mouku, máslo - prý je bio psali na obalu, dále květák, rozhodně ne mléko - ale kvalitní smetanu... pak je to fakt dobré :-))

  • nnln | 24. 6. 2011 19:58

    Dělala jsem polévku stejně, ale z klasických surovin, máslo, hladká mouka, kravské mléko a místo vývaru jen z vody. Polévka byla i takto výborná. Doporučuji ale nechat před mixováním pár růžiček květáku bokem a dát pak zpět do polévky vcelku. A petrželku bych nevynechávala, dá polévce tu "správnou" chuť:) Dávám 1 a přidávám foto

  • Martina | 16. 11. 2010 13:26

    Polévka je opravdu výborná, jen jsem před podáváním posypala strouhaným parmezánem a osmaženými kostkami chleba.

  • michaela ozdogan schafferova | 30. 11. 2008 19:50

    Polevka je opravdu moc dobra, jen vas varuji pred smazenim na margarinech, opravdu to neni zdravi prospesne. Mnohem snadneji se prepali nez napr. kvalitni veprove sadlo a vznikaji rakovinotvorne latky.

  • Kveta | 19. 12. 2007 08:24

    Velice chutna polevka. Dekuji za vyborny recept.

  • Anonym | 14. 10. 2007 13:47

    Moc dobré, i když jsme neochutnali finální verzi. Nechala jsem polévku před rozmixováním vychladnout, ale než se tak stalo, stihla zmizet :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Vaření Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná mouka Cibule Květák Margarín Muškátový oříšek Petrželová nať Sojové mléko Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pizza

Pizza

Linecké cukroví DIA

Linecké cukroví DIA

Milánské špagety ala zuzanka

Milánské špagety ala zuzanka

Gulášová polévka po anglicku

Gulášová polévka po anglicku

Tvarohový dort s malinami II.

Tvarohový dort s malinami II.

Banánovo-čokoládový hřbet

Banánovo-čokoládový hřbet

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O…

Vylepšené rafaello řezy

Vylepšené rafaello řezy

Jednohubky / chlebíčky s červenou řepou

Jednohubky / chlebíčky s červenou…

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

22
Jednoduchý rýžový nákyp se švestkami
Jednoduchý rýžový nákyp…
19
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní
Bramborový salát s…
19
Kulajda
Kulajda
18
Pravé tiramisu bez vajec
Pravé tiramisu bez vajec
18
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá…

Zajímavé články

Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
AHA.cz Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, které postavě lichotí a které uškodí!

Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, které postavě lichotí a které uškodí!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Velký třesk před obnovenou premiérou Plesu upírů: Producent Janeček vyrazil Vojtka! Po 15 letech

Velký třesk před obnovenou premiérou Plesu upírů: Producent Janeček vyrazil Vojtka! Po 15 letech

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Další doporučené recepty:

Krémová krupicová kaše
Krémová krupicová kaše
Krémová kukuřičná polévka
Krémová kukuřičná polévka
Krémová kuřecí polévka s kukuřicí
Krémová kuřecí polévka s kukuřicí
Krémová mrkvová polévka
Krémová mrkvová polévka
Krémová omáčka s kuřecím masem a žampiony
Krémová omáčka s kuřecím masem a…
Krémová polévka
Krémová polévka
  • Recepty.cz
  • Krémová květáková polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact