Výtečnou polévku můžete připravit z hrášku čerstvého i mraženého. Aby si však uchoval barvu a živiny, je důležité jej nepřevařit. Jen tak bude váš pokrm lahodit oku i chuti.
Pusťte se do chipsů. Troubu předehřejte na 150 °C, plech vyložte pečicím papírem. Sýr nastrouhejte nahrubo, bagetu nakrájejte na velmi tenké plátky a rozložte je na plech. Na každý dejte lžící hromádku sýra, natenko ji rozmáčkněte. Zapékejte v troubě, dokud nezačnou růžovět konce bagety. Pak ihned chipsy vytáhněte a nechte vychladnout.
V hrnci rozehřejte máslo a nechte na něm zesklovatět cibuli, pak ji orestujte i s pórkem. Přidejte brambory, zalijte vývarem a vařte 15 minut do změknutí. Přisypte hrášek a ještě 5 minut povařte. Polévku rozmixujte, ochuťte cukrem, worcestrem, solí a pepřem. Vmíchejte smetanu, petrželku a podávejte s chipsy.