• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Krémová hrášková polévka s chipsy
Napište svůj komentář k receptu

Krémová hrášková polévka s chipsy

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krémová hrášková polévka s chipsy
Krémová hrášková polévka s chipsy
Krémová hrášková polévka s chipsy
Krémová hrášková polévka s chipsy
Krémová hrášková polévka s chipsy
Krémová hrášková polévka s chipsy
4fotografie
Nahrát fotku
 

Výtečnou polévku můžete připravit z hrášku čerstvého i mraženého. Aby si však uchoval barvu a živiny, je důležité jej nepřevařit. Jen tak bude váš pokrm lahodit oku i chuti.

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks brambory typ B
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks pórek bílá část
    • 1
      hrst petrželka hladkolistá
    • 3
      lžíce máslo
    • 800
      ml zeleninový vývar
    • 500
      g hrášek
    • 1
      lžička cukr krupice
    • 1
      lžička worcestrová omáčka
    • 4
      lžíce smetana 12%
    • sůl a pepř
  • Na chipsy
    • 150
      g ementál
    • 1
      ks bageta malá

Postup přípravy receptu

1
Oloupané brambory nakrájejte na kostičky, cibuli najemno, pórek na tenká kolečka, petrželku nadrobno.

RADA: Krájení cibule

2
Pusťte se do chipsů. Troubu předehřejte na 150 °C, plech vyložte pečicím papírem. Sýr nastrouhejte nahrubo, bagetu nakrájejte na velmi tenké plátky a rozložte je na plech. Na každý dejte lžící hromádku sýra, natenko ji rozmáčkněte. Zapékejte v troubě, dokud nezačnou růžovět konce bagety. Pak ihned chipsy vytáhněte a nechte vychladnout.

RADA: Snadno nastrouhaný sýr

3
V hrnci rozehřejte máslo a nechte na něm zesklovatět cibuli, pak ji orestujte i s pórkem. Přidejte brambory, zalijte vývarem a vařte 15 minut do změknutí. Přisypte hrášek a ještě 5 minut povařte. Polévku rozmixujte, ochuťte cukrem, worcestrem, solí a pepřem. Vmíchejte smetanu, petrželku a podávejte s chipsy.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hrášková Frittata

Hrášková Frittata

Losos s hráškem

Losos s hráškem

Hrášková polévka s lososem

Hrášková polévka s lososem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky FOOD
Pečení Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bageta Brambory Cibule Cukr krupice Ementál Hrášek Máslo Petrželka Pórek Smetana 12% Sůl Worcestrová omáčka Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Prošívaná deka

Prošívaná deka

Třešňové halušky

Třešňové halušky

Ananasová podkova

Ananasová podkova

Zapekané brambory s pórkem

Zapekané brambory s pórkem

Kotlety s houbovou omáčkou

Kotlety s houbovou omáčkou

Zapečená hlíva s nivou

Zapečená hlíva s nivou

Těstoviny s houbovou smaženicí

Těstoviny s houbovou smaženicí

Česnekové řízky v těstíčku

Česnekové řízky v těstíčku

Podmáslový chléb

Podmáslový chléb

Doporučujeme

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

71
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Srbské rizoto
Srbské rizoto
26
Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
Kapr s rebarborovým…
26
Pepřová krkovice na houbách
Pepřová krkovice na…
23
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo

Zajímavé články

7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
AHA.cz Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Ženy.cz Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Blesk.cz Dojemné gesto Musila s manželem: Adoptovali Huberta! Jeho příběh bere za srdce

Dojemné gesto Musila s manželem: Adoptovali Huberta! Jeho příběh bere za srdce

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Výklad karet Lenormand na říjen: Kdo potká osudovou lásku a kdo zbohatne?

Výklad karet Lenormand na říjen: Kdo potká osudovou lásku a kdo zbohatne?

Další doporučené recepty:

Krémová fazolová polévka
Krémová fazolová polévka
Krémová hokkaido polévka
Krémová hokkaido polévka
Krémová houbová polévka
Krémová houbová polévka
Krémová chřestová polévka
Krémová chřestová polévka
Krémová kapustová polévka
Krémová kapustová polévka
Krémová kapustovo-sýrová polévka
Krémová kapustovo-sýrová polévka
  • Recepty.cz
  • Krémová hrášková polévka s chipsy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact