• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krémová hrášková polévka s chipsy
Napište svůj komentář k receptu

Krémová hrášková polévka s chipsy

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krémová hrášková polévka s chipsy
Krémová hrášková polévka s chipsy
Krémová hrášková polévka s chipsy
Krémová hrášková polévka s chipsy
Krémová hrášková polévka s chipsy
Krémová hrášková polévka s chipsy
4fotografie
Nahrát fotku
 

Výtečnou polévku můžete připravit z hrášku čerstvého i mraženého. Aby si však uchoval barvu a živiny, je důležité jej nepřevařit. Jen tak bude váš pokrm lahodit oku i chuti.

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks brambory typ B
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks pórek bílá část
    • 1
      hrst petrželka hladkolistá
    • 3
      lžíce máslo
    • 800
      ml zeleninový vývar
    • 500
      g hrášek
    • 1
      lžička cukr krupice
    • 1
      lžička worcestrová omáčka
    • 4
      lžíce smetana 12%
    • sůl a pepř
  • Na chipsy
    • 150
      g ementál
    • 1
      ks bageta malá

Postup přípravy receptu

1
Oloupané brambory nakrájejte na kostičky, cibuli najemno, pórek na tenká kolečka, petrželku nadrobno.

RADA: Krájení cibule

2
Pusťte se do chipsů. Troubu předehřejte na 150 °C, plech vyložte pečicím papírem. Sýr nastrouhejte nahrubo, bagetu nakrájejte na velmi tenké plátky a rozložte je na plech. Na každý dejte lžící hromádku sýra, natenko ji rozmáčkněte. Zapékejte v troubě, dokud nezačnou růžovět konce bagety. Pak ihned chipsy vytáhněte a nechte vychladnout.

RADA: Snadno nastrouhaný sýr

3
V hrnci rozehřejte máslo a nechte na něm zesklovatět cibuli, pak ji orestujte i s pórkem. Přidejte brambory, zalijte vývarem a vařte 15 minut do změknutí. Přisypte hrášek a ještě 5 minut povařte. Polévku rozmixujte, ochuťte cukrem, worcestrem, solí a pepřem. Vmíchejte smetanu, petrželku a podávejte s chipsy.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hrášková Frittata

Hrášková Frittata

Losos s hráškem

Losos s hráškem

Hrášková polévka s lososem

Hrášková polévka s lososem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky FOOD
Pečení Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bageta Brambory Cibule Cukr krupice Ementál Hrášek Máslo Petrželka Pórek Smetana 12% Sůl Worcestrová omáčka Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Olejová bábovka s kakaem

Olejová bábovka s kakaem

Řezy z mikrovlnky

Řezy z mikrovlnky

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný pomerančem

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný…

Listové řezy s rumovou polevou

Listové řezy s rumovou polevou

Pudinkové lívanečky (DUKAN)

Pudinkové lívanečky (DUKAN)

Ananasová bábovka - vláčná

Ananasová bábovka - vláčná

Škvarkové placky s jogurtem

Škvarkové placky s jogurtem

Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

Medovníkové kuličky

Medovníkové kuličky

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

49
Hruškový závin II.
Hruškový závin II.
34
Topinky s houbami a čedarem
Topinky s houbami a…
32
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s…
26
Domácí kečup
Domácí kečup
26
Těstovinový salát s kuřecím masem a zeleninou
Těstovinový salát s…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Krémová fazolová polévka
Krémová fazolová polévka
Krémová hokkaido polévka
Krémová hokkaido polévka
Krémová houbová polévka
Krémová houbová polévka
Krémová chřestová polévka
Krémová chřestová polévka
Krémová kapustová polévka
Krémová kapustová polévka
Krémová kapustovo-sýrová polévka
Krémová kapustovo-sýrová polévka
  • Recepty.cz
  • Krémová hrášková polévka s chipsy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact